0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

6 причин для підключення PON у квартирі

Головна /

Блог

/

6 причин для підключення PON у квартирі

6 причин для підключення PON у квартирі

09.01.2023

Iнтернет

25470

Мережі в мегаполісах по всьому світу сьогодні будують на основі технології PON. «Макснет» завжди йде в ногу з часом і одним з перших у Харкові впроваджує PON для підключення абонентів у багатоквартирних будинках.
Давайте розберемося, в чому переваги технології і чому варто скористатися нашою унікальною пропозицією.

Як це працює

Раніше ми описували технологію та її переваги, а сьогодні хочемо зробити акцент на особливостях підключення у багатоквартирних будинках.

Нагадуємо, що технологія PON має на увазі використання оптоволоконного кабелю на всьому відрізку від провайдера до абонента. Елементи мережі — пасивне обладнання, тому збої в роботі зведені до мінімуму, немає залежності від електроживлення, а швидкість з'єднання — стабільна.

Схема мережі на боці абонента представлена нижче:


Таким чином, оптоволокно не просто підводиться до будинку (як при стандартному FTTx), а конкретно у Вашу квартиру. Якщо, роблячи ремонт, Ви заклали в стіну «кручену пару», можна не перетягувати кабель, а встановити абонентський термінал у тамбурі, куди виведена розводка з квартири.

Абонентський термінал потрібен для перетворення світлового сигналу в електричний для подальшої передачі по крученій парі. Далі все як звичайно: кабель підводиться до роутера або комп’ютера.

Переваги технології:

  1. Незалежність від електроживлення в районі. Для роботи Інтернету достатньо, щоб живлення було у квартирі. За наявності «безперебійника» Інтернет продовжить працювати за відсутності електрики в домі.
  2. При підключенні використовується оптоволоконний кабель. Він відрізняється від «крученої пари» відсутністю металевих частин, тому йому не страшна гроза і він не цікавий злодіям. Сигнал по оптоволокну передається без втрат і завжди стабільний.
  3. Оптоволокно — це світовий тренд. На основі оптики будують всі сучасні мережі, кабель тонше і дешевше крученої пари в 2 рази.
  4. За замовчуванням абонент отримує гігабітний доступ до Інтернету. Незалежно від обраного тарифу є можливість миттєвого підвищення швидкості до 1 Гбіт/с без заміни кабелю. Це важливо, так як Інтернет змінюється, а запити користувачів ростуть. Тому гігабіт вже найближчими роками може стати «базовою» швидкістю, як сьогодні 100 Мбіт/с.
  5. Абонент отримує свій особистий канал зв'язку. Від центрального до домашнього обладнання немає вузлів, які можуть негативно вплинути на з'єднання.
  6. Вся різниця для абонента при підключенні — абонентський термінал у вигляді маленького пристрою, який можна легко сховати. Ми надаємо його на вигідних умовах.

Чому для нас це важливо

На сьогодні впровадження технології для багатоквартирних будинків тільки почалось і пропозиція обмежена. Ми аналізуємо відгук і збираємо зворотній зв'язок, а в майбутньому будемо збільшувати кількість будинків, підключених описаним способом.

Використання технології PON дасть провайдерам можливість підвищити відмовостійкість систем, стабільність з'єднання і знизити витрати на модернізацію мережі. Таким чином, від переходу «виграють» не тільки отримувачі, а й постачальники послуг.

Зручність та задоволеність абонентів — вкрай важливі фактори для нас, тому ми дуже сподіваємося, що Ви оціните переваги і увійдете до числа абонентів, підключених оптоволокном до квартири.

Коментарі

9

Олексій

05.04.2024

Будь ласка, зробіть такий інтернет у Харкові, пр.Ювілейний 47/19, 1п.

Макснет

05.04.2024

Доброго дня. Для перевірки можливості підключення за Вашою адресою напишіть, будь ласка, нам в онлайн чат.

Олексій

06.04.2024

Відповіли - сказали, що немає можливості такого підключення за моєю адресою

Олексій

06.04.2024

Тут 146 квартир у підʼїзді. Дехто б також захотів PON підключення

Макснет

07.04.2024

Олексію, ми постійно розширюємо своє покриття. Тому, як тільки з'явиться можливість за вашою адресою, і якщо Ви залишили свої контакти, то оператор зв'яжеться з вами для підключення послуги. А більша кількість заявок з вашого під'їзду зможе прискорити процес.

Дюмін Владислав Сергійович

04.12.2023

Круто! Молодці! Дякую за розширення мережі GPON та можу зазначити що Ви все ближче і ближче підходите до мого району проживання, що не може не радувати! Way to go!

Макснет

04.12.2023

Доброго дня, Владиславе Сергійовичу! Дуже дякую за позитивний відгук та довіру. Чекаємо з нетерпінням, коли послуга GPON буде і у вашому районі.

Сергей

21.11.2023

ПР. Победы 76 Есть покрытие ?

Макснет

21.11.2023

Вітаємо. Для перевірки покриття ви можете скористатися формою на сайті в розділі Інтернет. Або для більш детальної інформації та перевірки можливості підключення за Вашою адресою напишіть, будь ласка, нам в онлайн чат.

Денис

02.11.2023

Прошу прийняти заявку за адресую проспект Ювілейний, 51, 4 під’їзд. Жильці дуже чекаю на можливість відключення оптоволоконного інтернету.

Макснет

02.11.2023

Вітаємо. Для більш детальної інформації та перевірки можливості підключення за Вашою адресою напишіть, будь ласка, нам в онлайн чат.

Олександр

30.07.2023

Харків, вул. Академіка Павлова, 160В, прохання завести оптоволокно, щоб була можливість підключитися до нього, замість звичайної звитої пари.

Макснет

30.07.2023

Для більш детальної інформації та перевірки можливості підключення за Вашою адресою напишіть, будь ласка, нам в онлайн чат.

Еще комментарии