0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Загальнонаціональний номер 089: особливості та переваги використання

Головна /

Блог

/

Загальнонаціональний номер 089: особливості та переваги використання

Загальнонаціональний номер 089: особливості та переваги використання

23.05.2024

Телефонія

902

Раніше ми вже розповідали про особливості номеру 0800. А сьогодні поділимося інформацією про номери телефонів, які починаються на 089, адже вони викликають цікавість та запитання у багатьох людей.

Що таке номер з індексом 089?

Впровадження SIP-номерів в Україні розпочалося на початку 2000-х років. Це був час, коли інтернет-технології почали активно розвиватися, і разом з тим багато компаній шукали альтернативні способи зв'язку, щоб знизити свої витрати на міжнародні дзвінки.

Важливим кроком для стандартизації та регулювання ринку SIP-номерів в Україні стало введення коду 089, номери з яким використовуються для надання послуг SIP-телефонії. Код 089 було введено для відокремлення номерів, що використовуються віртуальними операторами та провайдерами VoIP, від традиційних телефонних номерів. Тобто індекс 089 в номері ідентифікує конкретного оператора, де наступна цифра після 089 — це код оператора, який надає послуги. Наприклад, номерний ресурс “Макснет” виглядатиме так: 089-9ХХ-ХХ-ХХ, де "9" код оператора.

Таким чином, номери телефонів, які починаються на 089 — це загальнонаціональні віртуальні телефонні номери, призначені для здійснення дзвінків через Інтернет. Загалом абонентам виділяється SIP-номер у форматі 089-ХХХ-ХХ-ХХ, який залишається без змін і діє в будь-якому населеному пункті України. Це дає можливість приймати вхідні дзвінки на міський номер “в кишені” в будь-якому місці (вдома, на роботі, на відпочинку).

Наразі SIP-номери з кодом 089 стали стандартним інструментом для багатьох бізнесів та приватних осіб, які шукають надійний і бюджетний спосіб зв'язку. Такі номери активно використовуються в кол-центрах, для організації віддаленої роботи та міжнародного бізнесу. Для використання номерів, які починаються на 089, підійде IP-телефон, офісна IP-АТС чи хмарна АТС, комп’ютер, смартфон або планшет. Більш детально про обладнання для роботи SIP-телефонії читайте тут.

Відмінності номерів, які починаються на 089, від інших номерів

  • Віртуальність

    Номери, які починаються на 089, не вимагають фізичних телефонних ліній. Оскільки всі дзвінки здійснюються через Інтернет, це робить їх зручними для бізнесу та приватних користувачів, які часто змінюють місце свого перебування.

  • Універсальність

    Номер з індексом 089 дозволяє телефонувати на номери міської телефонної мережі, мережі мобільних операторів, користуватися міжміським та міжнародним зв'язком.

  • Мобільність

    Номерами з індексом 089 можна користуватися на різних пристроях, включаючи смартфони, планшети та комп'ютери, через спеціальні застосунки.

Переваги номеру з кодом 089

  1. Географічна незалежність

    Номер з кодом 089 працює так само, як будь-який інший національний номер. Але він не прив'язаний до конкретного регіону України, завдяки чому його використання доступне в будь-якій точці, де є доступ до Інтернету.

  2. Економія коштів

    Дзвінки на номери з кодом 089 між абонентами своєї мережі безкоштовні, а на номери мереж інших операторів тарифікуються дешевше порівняно з мережами стаціонарного телефонного зв'язку. Ніяких додаткових платежів за дзвінки на такі номери не передбачається. Загалом використання VoIP-технології дозволяє значно зменшити витрати на міжміські та міжнародні дзвінки завдяки тому, що вони здійснюються через Інтернет.

  3. Проста масштабованість

    Ви можете легко додавати нові номери або лінії без необхідності фізичних змін в інфраструктурі. А за допомогою зручних веб-інтерфейсів можна швидко змінювати налаштування або додавати нові функції.

  4. Розширена функціональність

    Багато SIP-сервісів пропонують функцію голосової пошти, яка надсилає повідомлення на електронну пошту користувача. Ще ви можете налаштувати автоматичну переадресацію дзвінків на інші номери або пристрої, а також інтегрувати номер з CRM, що дозволяє автоматизувати та покращити обслуговування клієнтів.

  5. Покращена якість зв'язку

    Порівняно з традиційною телефонією, SIP-номери з кодом 089 забезпечують високу якість звуку (HD Voice), завдяки чому покращується спілкування.

  6. Підвищена безпека

    Провайдери VoIP забезпечують шифрування дзвінків між номерами, які починаються на 089, для захисту від прослуховування та застосовують додаткові методи аутентифікації для забезпечення безпеки облікових записів.

Висновки

Номер телефону, що починається на 089, є поширеним українським SIP- номером, який використовується для зв’язку в різних сферах діяльності. Якщо ви бажаєте бути на зв’язку один з одним у будь-який час і в будь-яких ситуаціях, радимо скористатися описаним зручним способом зв’язку від компанії “Макснет”. Ми надаємо послугу Easy SIP на вигідних умовах. Щоб отримати більш детальну інформацію про послугу та замовити її підключення, переходьте за посиланням.

Коментарі

1

Анонім

27.05.2024

Круто, думав раніше, що 089 це мобільний оператор ))

Еще комментарии