0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Як вибрати повербанк?

Головна /

Блог

/

Як вибрати повербанк?

Як вибрати повербанк?

11.02.2023

Пристрої

16343

Були часи, коли вирішити проблему розрядженого гаджета (того ж мобільного телефону чи ноутбука) можна було, тільки підключивши його до стаціонарного джерела живлення. Сьогодні ж, маючи під рукою портативний зарядний пристрій (ПЗП або Power Bank), у нас є можливість у будь-який момент підзарядити свій девайс. Дуже зручно, правда? Особливо актуальним його наявність — як вдома, так і на робочому місці — стала з приходом у наше життя частих і тривалих відключень електроенергії.

Якщо у Вас ще немає такої корисної речі або тієї, що є, стало недостатньо, в цій статті ми допоможемо розібратися, який повербанк краще вибрати з урахуванням персональних вимог до такого портативного пристрою.

Який повербанк краще купити

Якщо Вам важливо зрозуміти, як правильно вибрати повербанк, необхідно визначитися з наступними моментами:

  1. В яких умовах плануєте використовувати зарядний пристрій?
    • У щоденному використанні.
      Оптимальний варіант — повербанк с відносно невисокою ємністю акумулятора (3000-10000 мАг).
    • В поїздках містом/за місто.
      В таких випадках краще придбати переносний зарядний пристрій ємністю 10000 мАг.
    • У походах, тривалих подорожах.
      Це повинен бути Power Bank з високим зарядом (10000-50000 мАг), який виготовлений з міцного матеріалу і має надійний захист від вологи та пилу.
  2. Які та скільки гаджетів збираєтесь заряджати?

    Тут в першу чергу слід звернути увагу на такий параметр, як сила струму. Якщо Ваш смартфон, планшет, ноутбук, навушники, смарт годинник, фотоапарат або інший девайс живиться 1А, то підключений Power Bank з роз’ємом 2А допоможе швидко вирішити питання із заряджанням. А от заряджати гаджет із силою струму 2А від повербанка 1А доведеться дуже довго. Якщо Ви хочете використовувати ПЗП для заряджання декількох девайсів одночасно, на цю здатність впливає ємність переносного акумулятора. Як самостійно її розрахувати ви дізнаєтесь далі.

  3. Визначити потрібну ємність повербанка.

    Для цього потрібно помножити ємність батареї будь-якого пристрою (наприклад, смартфона) на коефіцієнт 1,5, після чого розділити ємність акумуляторної батареї (АКБ) повербанка на отримане значення. Таким чином можна дізнатись, на скільки заряджань такого гаджета вистачить зарядного пристрою. Але запам’ятайте: заявлена виробником ємність зазвичай на 10-20% менше реальної.

  4. Визначитися с типом заряджання.

    Заряджання буває швидким, бездротовим і наскрізним.

    Power Bank із заряджанням швидкого типу дозволяє не тільки швидше заряджати пристрої, що сіли, але й у 1,5-2 рази швидше заповнювати власну втрачену ємність. Якщо Вас приваблює такий варіант, для початку впевніться, що ПЗП і гаджет підтримує однаковий стандарт (USB Power Delivery, Qualcomm Quick Charge або ін.).

    У продажу також можна зустріти повербанки з функцією бездротового заряджання. Якщо Ваш пристрій підтримує технологію Qi, з метою заряджання його достатньо прикласти до спеціально поміченого на мобільній батареї місця, під яким розташовується індукційна котушка.

    Деякі моделі Power Bank здатні заряджати інші пристрої та одночасно заряджатися самі — такий тип заряджання називається наскрізним.

  5. Звернути увагу на зовнішній вид зарядного пристрою.

    Колір і форма не мають ключового значення при виборі. Важливий матеріал, з якого виготовлений корпус повербанка (якщо з металу, то це дозволить захистити АКБ від механічних пошкоджень). Ще одна суттєва характеристика повербанка — вага і габарити: чим більше ємність батареї, тим важче і більше в розмірі такий пристрій.

  6. Який бюджет маєте в своєму розпорядженні?

    Виходячи з індивідуальних потреб сьогодні можна вибрати Power Bank за ціною як до 1000 грн, так і більш дорогу модель із представлених у продажу — 5000 грн і вище. Ціна головним чином залежить від бренду, матеріалу виготовлення, зовнішнього вигляду, функціональності та заявленої виробником ємності АКБ.

Ми розглянули загальні питання, які відіграють роль при підборі відповідної моделі ПЗП. Тепер давайте розберемося, як вибрати повербанк, якщо він потрібен Вам переважно для заряджання конкретного пристрою.

Повербанк для смартфона: на що звернути увагу при виборі


Почнемо з девайсу, без якого сьогодні важко уявити собі життя будь-якої сучасної людини — смартфону. Погодьтеся, що з повністю та не вчасно розрядженим телефоном “далеко не поїдеш”. Тому якщо Ви приглядаєте відповідний Power Bank для заряджання смартфону, для початку вивчіть такі параметри:

  • Розміри.

    Найбільш компактні повербанки зручні в експлуатації, але при цьому мають найменшу ємність. Якої буде недостатньо, якщо Ви власник потужного смартфону.

  • Ємність.

    Для зарядки мобільного телефону цілком достатньо ємності ПЗП в межах 10000 мАг.

  • Роз'єми.

    Різні моделі Android та iPhone відрізняються типами конекторів (micro-USB, USB Type-C). Якщо роз'єми Power Bank і мобільного телефону не співпадають, для підключення зарядного пристрою необхідно використовувати спеціальний шнур.

  • Потужність повербанка.

    Майте на увазі, що від зовнішнього акумулятора з більш низькою силою струму, ніж заявлена виробником смартфону, останній буде заряджатися повільніше. При цьому Ви можете абсолютно спокійно використовувати повербанк з більш високими показниками сили струму.

Який повербанк купити для планшета


Планшет представляє собою вже більш великий гаджет у порівнянні з мобільним телефоном. Тому вибір відповідного зарядного пристрою для нього має свої критерії:

  • Роз’єми.

    Порти у планшетах на системі Android, як правило, ті ж, що і в смартфонах (micro-USB або USB Type-C). В той час як моделі iPhone мають роз’єми інтерфейсу Apple Lightening. Тому в разі неспівпадіння Вам не обійтися без спеціального шнура.

  • Ємність.

    На декілька заряджань планшетів розраховані зовнішні АКБ ємністю понад 10000 мАч.

  • Сила струму.

    Відповідним варіантом для заряджання планшету буде повербанк, розрахований на силу струму від 1,5 А.

Повербанк для ноутбука: як вибрати


Тепер поділимося з Вами інформацією про те, як вибрати повербанк для ноутбука. В цьому випадку важливо врахувати наступні характеристики пристрою:

  • Роз’єми.

    Якщо відносно старі моделі ноутбуків оснащені DC роз’ємами, то у сучасних моделей виробниками передбачено набагато більше різновидів портів, ніж у смартфонів і планшетів (USB 2.0, Type-A Plug; USB 2.0, Type-B Jack; USB 3.1, Type-C). Під кожен порт підходить кабель відповідного стандарту. Зручно, що сьогодні можна купити ПЗП у комплекті з різними типами перехідників.

  • Ємність.

    Декілька заряджань ноутбуків здатні забезпечити повербанки ємністю від 20000 мАч.

  • Параметри живлення.

    Щоб впоратись із заряджанням сучасних моделей ноутбуків, сила струму зовнішнього акумулятора повинна бути вище 3 А, а напруга — не менше 12 В.

Резюме

В умовах високого попиту на переносні зарядні гаджети все більша кількість виробників пропонує сучасні моделі з найрізноманітнішими можливостями. Щоб не помилитися з вибором, підбирайте пристрій, орієнтуючись на свої потреби та відгуки користувачів про бренд — і тоді придбаний Power Bank стане Вашим надійним помічником на довгі роки.

Коментарі

0

Еще комментарии