0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Огляд гарячих клавіш для браузерів

Головна /

Блог

/

Огляд гарячих клавіш для браузерів

Огляд гарячих клавіш для браузерів

09.06.2023

Iнтернет

17169

Якщо Ви складно уявляєте своє життя без глобальної мережі, Вам може бути цікаво, як зробити інтернет-серфінг зручнішим і швидшим. Сьогодні ми розповімо, як заощадити час, який Ви витрачаєте на те, щоб взяти до рук мишу, знайти на екрані кнопку, підвести курсор і клікнути. Звучить не надто серйозно, але, насправді, користувачі, які не відривають руки від клавіатури, працюють значно продуктивніше і менше відволікаються.

Описувані поєднання клавіш відповідають за виконання стандартних дій. Ми підібрали універсальні hot keys (гарячі клавіші), які підійдуть для застосування у найрозповсюдженіших браузерах (Opera, Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari). Спочатку відмовитися від використання миші складно і незвично, але дуже швидко стає зрозуміло, що так дійсно зручніше.

Робота з вкладками

Якщо у Вашому браузері часто відкрито багато вкладок і потрібно постійно перемикатися між ними, спробуйте робити це за допомогою комбінації Ctrl + 1..8, щоб перемикатися на вкладки з першої по восьму. Якщо рахувати незручно, спробуйте Ctrl+Tab / Ctrl + Shift + Tab, щоб перемикатися на одну вперед/назад.

Коли вкладка вже не потрібна, закривайте її за допомогою Ctrl + W (Ctrl + F4). Випадково закрили не ту вкладку? Відновіть її за допомогою Ctrl + Shift + T.

Щоб відкрити нову вкладку, використовуйте Ctrl + T, якщо зручніше буде працювати в новому вікні — Ctrl + N.

Перегляд сторінок

Горе-верстальники зробили сторінку із надто маленьким шрифтом або картинками, які не можна розгледіти поближче? Спробуйте змінити масштаб сторінки за допомогою Ctrl + «+» / Ctrl + «-». Щоб повернути масштаб до початкового вигляду, натисніть Ctrl + 0.

Для перегляду сторінки у повноекранному режимі натисніть F11.

Щоб було зручніше пересуватися сторінкою вниз-вгору, використовуйте відповідні клавіші-стрілки на клавіатурі, а якщо потрібно швидко гортати сторінку вниз, затисніть пробіл (він відповідає за переміщення вниз на розмір одного екрану). Клавіші Home та End відповідають за перехід до початку і кінця сторінки відповідно.

Навігація

Напевно Ви знаєте, що клавіша для оновлення сторінки — F5. Є нюанс. При такому оновленні сторінки браузер «підтягує» раніше завантажений кеш. Якщо потрібно оновити сторінку повністю — натисніть Ctrl+F5.

Кнопки вперед/назад легко заміняти поєднаннями клавіш Alt+← / Alt+→

Клавіша Esc зупиняє завантаження сторінки. Використовуйте її, якщо потрібний Вам текст на сторінці вже завантажився, а надокучлива реклама з боків документу — ні.

Адресний рядок

Щоб виділити текст в адресному рядку, натисніть F6 або Ctrl+A. Якщо збираєтесь перейти на сайт в найрозповсюдженішій доменній зоні «.com», просто напишіть його назву в адресний рядок і натисніть Ctrl+Enter. Браузер автоматично додасть www. на початку і .com в кінці.

Інструменти

Ви можете використовувати пошук сторінкою (Ctrl+F), щоб швидко переходити до потрібної ділянки тексту.

Якщо сторінку потрібно зберегти в закладки, не обов'язково шукати зірочку на екрані, можна просто натиснути Ctrl+D. Щоб відкрити історію переглядів, натисніть Ctrl+H. Список завантажених файлів можна відкрити комбінацією Ctrl+J.

Якщо до Вас зайшли в невідповідний момент і потрібно швидко видалити історію (звісно, щоб іменинник заздалегідь не дізнався про подарунок, який Ви замовляєте для нього в інтернет-магазині), натисніть Ctrl+Shift+Delete.

Вивчити всі гарячі клавіші відразу буде складно, але рекомендуємо вибрати для себе 2-3 і почати користуватися. Якщо Ви помітите різницю і погодитесь, що це зручно, поступово освоюйте інші.

Коментарі

0

Еще комментарии