0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Як підключити додаткову IP-адресу

Головна /

Блог

/

Як підключити додаткову IP-адресу

Як підключити додаткову IP-адресу

21.04.2024

Iнтернет

394

Додаткова IP-адреса може знадобитися в наступних випадках:

  • для безпеки і захисту власної конфіденційності;
  • розробникам і тестувальникам для тестування сайтів, застосунків;
  • системним адміністраторам для налаштування мережі.

Підключити додаткову IP-адресу можна, звернувшись до нас на технічну лінію, в чаті на сайті або в месенджери.

Також є можливість самостійно налаштувати додаткову IP в особистому кабінеті (ОК) на сайті. Для цього натискаємо: “Послуги” — “Інтернет” — “Додатковий IP”. В меню, що з'явилося, вказуємо MAC-адресу пристрою, який повинен отримати IP-адресу.

Обов'язкова умова для підключення: на рахунку абонента повинні бути кошти для оплати послуги залежно від поточних регламентних тарифів. Юридичні особи можуть підключити послугу, звернувшись у технічну підтримку за телефоном 0800-31-0800, месенджери (Telegram, Viber), чат на сайті або написавши на support@maxnet.ua.



Якщо абонент хоче користуватися двома IP-адресами одночасно, ми повинні бачити на порту 2 FDB з потрібними MAC-адресами. Можливі наступні варіанти:

  1. Зробити з роутера комутатор і підключити від нього 2 потрібних пристрої. На роутері ставиться режим мосту, вимикається DHCP-сервер в локальній мережі, кабель провайдера і цих двох пристроїв підключаємо до будь-яких LAN-портів.
  2. На роутері в міст з WAN-портом закинути ще один порт (наприклад, LAN 1), і в LAN1 встромити пристрій з потрібною MAC-адресою. В результаті все, що увімкнено від роутера по Wi-Fi і по кабелю LAN2 - LAN4, буде виходити в Інтернет через NAT (основну IP-адресу), а пристрій, увімкнений в LAN1, отримає додатковий IP.
  3. Некерований комутатор. Комутатор ставиться першим, від нього підключаються два пристрої з відповідними MAC-адресами, на кожну з яких “прилітають” відповідні IP.

Алгоритм налаштування додаткової IP-адреси на прикладі роутера TP-Link A6/C6:

  1. Заходимо у веб-інтерфейс роутера, стандартна адреса 192.168.0.1.
  2. Переходимо у вкладку “Додаткові налаштування”.
  3. Зліва в меню вибираємо пункт “Мережа”.
  4. Знаходимо IPTV/VLAN.
  5. Порт, на який будемо підключати кабелем пристрій, де потрібен новий IP, ставимо в режим моста і вибираємо IPTV.

Через ОК можливо підключити максимум другий додатковий IP, після чого дана функція не буде доступною в особистому кабінеті абонента.

Кошти за послугу знімаються кожного 1-го числа місяця.

Також є можливість підключення більшої кількості IP. В даному випадку необхідно звернутися в технічну підтримку зручним для вас способом.

На зображенні нижче — один з прикладів некерованого світча.


Перевірити поточну IP-адресу можна, зайшовши на сайт або в мережевих налаштуваннях операційної системи: “Windows” — “Параметри” — “Мережа та Інтернет” — “Налаштування параметрів адаптера” — “Ethernet” — “Стан” — “Відомості” — рядок “Адреса IPv4”.

Коментарі

0

Еще комментарии