0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Тестуємо популярні нейромережі для генерації зображень

Головна /

Блог

/

Тестуємо популярні нейромережі для генерації зображень

Тестуємо популярні нейромережі для генерації зображень

22.12.2023

Iнтернет

6289

Нейромережі можна використовувати для генерації не тільки текстів, але й зображень на основі введеного тексту. Результати доступні майже миттєво і залежать від можливостей програмного забезпечення. Ми вирішили протестувати п’ять популярних безкоштовних ШІ-генераторів, щоб скласти про них власне враження і поділитися з вами результатами.

Bing Image Creator

Цей сервіс для створення малюнків з'явився у вільному доступі восени 2022 року. Сьогодні з його допомогою користувачі щоденно генерують більше 2 млн зображень. Поки Bing Image Creator підтримує тільки англійську мову, але інші вже в розробці.

Bing Image Creator працює на базі штучного інтелекту, що працює від нейромережі DALL-E і так само швидко видає результат. Доступний через Bing Chat і браузер. Для входу в систему вам знадобиться обліковий запис Microsoft. Зручно, що доступ до Bing Image Creator можна отримати там же, де і до чат-боту Bing. Маючи доступ до Bing Chat, достатньо перевести його у творчий режим і дати текстову підказку. Після чого ви отримуєте бажане зображення. В подальшому планується, що сервіс буде доступним також у чіткому та збалансованому режимах.

Ділимося з вами отриманим результатом використання Bing Image Creator.


Deep Dream Generator

Онлайн сервіс дозволяє легко перетворити фотографії або текст на справжні шедеври в різних стилях. Базові функції програми доступні у безкоштовній версії, а розширені – у платних пакетах. У безкоштовному варіанті користувачеві надається 100 одиниць енергії, які витрачаються на запити, чого цілком достатньо для розуміння можливостей генератора.

Для роботи Deep Dream Creator пропонує три основних режими:

  • Text2Dream – створення зображень за текстовим описом;
  • Deep Dream – глибока обробка завантажених картинок з налаштуванням параметрів;
  • Deep Style – стилізація зображення під певні зразки.

Ми обрали для експерименту режим Text2Dream і теж попросили намалювати комп'ютер майбутнього. Отримали ось таку картинку.


Stable Diffusion

Цей генератор зображень від Stability AI став доступний користувачам восени 2022 року. Абсолютно безкоштовна нейромережа за 2-3 хвилини генерує чотири варіанти картинок з роздільною здатністю 512х512 пікселів в обраному стилі за будь-яким текстовим описом. На "Advanced options" можна зменшити кількість зображень, а також налаштувати деякі інші опції.

Цікаво, що з самого початку програма була здатна створювати картинки "в стилі ню" та з персоніфікованим контентом. Після оновлення алгоритму таку можливість було обмежено.

Ось один з AI-малюнків, отриманих за запитом "створи зображення комп'ютера майбутнього" в кінематографічному стилі за допомогою Stable Diffusion.


Dream by WOMBO

Нейромережа дозволяє генерувати картинки на пристроях з ОС Android та iOS. Для цього потрібно лише придумати якісний prompt – команду у вигляді тексту довжиною до 200 символів з описом бажаного малюнка. Після чого вибрати візуалізацію із запропонованих варіантів. В результаті Ви отримаєте зображення з роздільною здатністю 960x1568 пікселів, яке можете скачати або поділитися ним у соцмережах.

Також сервіс Dream by WOMBO оснащений функцією редагування, яка дає можливість уточнити деталі малюнку за допомогою текстових підказок. У безкоштовній версії картинку можна відредагувати лише двічі, а потім доводиться завантажувати новий запит.

Безкоштовний пакет надає доступ до базових функцій програми. Якщо вам потрібні розширені можливості (пріоритет в черзі генерації, висока роздільна здатність, можливість вносити більше правок), можна оформити платну підписку на програму.

Пропонуємо вашій увазі результат використання безкоштовної версії Dream by WOMBO.


Leonardo AI

Хоча деталізацію зображення цей сервіс покращує гірше за платну нейромережу Midjourney, зате користуватися ним можна безкоштовно. За вашим запитом Leonardo AI надає чотири варіанти малюнків.

Нейромережа має вбудований prompt генератор, галерею фотографій, а також дає можливість згенерувати картинку відповідно до наданої фотографії. Але вона поки не вміє створювати варіації зображень відповідно до вже згенерованого (для цього потрібно ввести нову команду). Програма доступна у повноцінній веб-версії і мобільному застосунку.

Нижче – комп'ютер майбутнього "очима" Leonardo AI.


Висновки

Обираючи між різними варіантами генераторів зображень, враховуйте такі критерії, як зручність використання, якість отриманих результатів, швидкість і доступність. Тоді у ваших руках буде дійсно корисний інструмент, який допоможе прискорити та спростити вашу роботу.

Коментарі

1

DM

20.03.2024

Image Creator від Майкрософт сподобався, непогані роботи видає + безкоштовних запитів достатньо

Макснет

20.03.2024

Дякуємо, DM, що поділились своїм досвідом.

Еще комментарии