0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Можливості сучасних TV приставок. Рейтинг популярних моделей 2023 року

Головна /

Блог

/

Можливості сучасних TV приставок. Рейтинг популярних моделей 2023 року

Можливості сучасних TV приставок. Рейтинг популярних моделей 2023 року

06.09.2023

Пристрої

32585

Бажання перетворити свій телевізор на багатофункціональний мультимедійний пристрій з доступом до Інтернет спонукає власників купити ту саму TV приставку. Якщо Ви теж збираєтеся придбати set-top box, але поки не знаєте, на чому зупинитися, пропонуємо Вашій увазі огляд популярних моделей 2023 року. Але спочатку поговоримо про типові можливості сучасних приставок.

Сучасні TV бокси та їхня вражаюча функціональність

Завдяки підключенню приставки до телевізора Вам у будь-який час доби стають доступними:

  • Перегляд телевізійних програм та новинних ресурсів.
  • Перегляд фільмів та YouTube.
  • Серфінг по сайтах у різних браузерах.
  • Відтворення аудіо- та відеозаписів.
  • Спілкування в соцмережах.
  • Перевірка та відправка e-mail.
  • Перевірка погоди.
  • Ігри.

Тобто з set-top box звичайний телевізор перетворюється на повноцінну міні-версію персонального комп'ютера, щоб Ви отримували ще більше вражень та можливостей. До того ж, підключити пристрій до телевізора дуже просто — лише за допомогою кабелю.

Характеристики, на які слід звертати увагу при виборі телевізійної приставки

Щоб вибрана модель відповідала Вашим потребам, перед покупкою set-top box важливо врахувати наступні параметри:

  • Тип підключення.
    Якщо Ви збираєтеся підключати смарт приставку до телевізора чи монітора, переконайтеся, що на обох пристроях наявні відповідні порти. Це може бути або роз'єм під кабель “тюльпан” (але такий варіант притаманний конструкціям застарілих лампових телевізорів), або більш сучасний HDMI-вхід.
  • Апаратні особливості (процесор, обсяг пам'яті).
    Сьогодні у продажу можна знайти приставки, які працюють на 4-х, 6-ти та 8-ми ядерних процесорах. Чим більше кількість ядер і частота, тим вище швидкість та якість роботи пристрою. Також швидкодія та багатозадачність set-top box залежать від обсягу оперативної (ОЗП) та постійної (ПЗП) пам'яті. Більший обсяг ПЗП дозволяє встановити більше застосунків та ігор. Для нормальної роботи девайсу потрібно не менше 2 ГБ оперативної та 16 ГБ постійної пам'яті.
  • Операційна система.
    Є моделі приставок, які працюють на операційній системі Android, а є ті, що на Android TV. Перший варіант оптимальніший для користувачів, яким пристрій потрібен не тільки для розваг та перегляду відеоконтенту, а й для інтернет-серфінгу та роботи. До того ж, таке рішення обійдеться дешевше порівняно з платформою Android TV, яка пропонує ліцензійні сервіси та підходить головним чином для комфортного перегляду цифрового ТБ, ігор та розваг.

Топ-10 смарт приставок 2023 року

Оцінивши різні моделі приставок за такими головними характеристиками, як процесор, пам’ять, інтерфейс, ПЗ, комплектація та інші, експерти ринку склали наступний рейтинг:

1. Apple TV 7 Gen 4K


Ця модель з потужним процесором A15 та вбудованою пам'яттю 128 ГБ Bionic посідає перше місце в рейтингу. Причому дешевше пристрою з такою потужністю на ринку не знайти (своїх в середньому 8000 грн він однозначно вартує). За плавністю і швидкістю відгуку системи Apple TV 7 Gen 4K на сьогодні немає рівних. Підключивши цей пристрій до телевізора, Ви отримаєте доступ до онлайн-сервісів YouTube, Netflix, Apple Music та іншим, а також можливість переглядати фото та відео з iCloud або AirPlay на TV-екрані.

2. iNeXT TV 5 Ultra


Від більшості моделей iNeXT TV 5 Ultra відрізняє наявність у комплекті пульта керування телевізором та приставкою. Щодо інших характеристик: процесор Allwinner H313, пам’ять 2/16 ГБ, стандартний набір провідних і безпровідних інтерфейсів. Досить надійний бюджетний варіант, представлений у нашому асортименті обладнання. Про те, як налаштувати приставку Inext TV5, детально розповідаємо тут.

3. Android TV Box X96Q


Завдяки наявності у приставки AV виходів це гарне рішення, щоб дати життя старому телевізору (в т.ч. моделям з кінескопом). Процесор тут хоч і слабкий, але вбудовані енкодери дозволяють переглядати відео у високій якості. Модель працює на Android 10, її оперативна пам’ять складає 2 ГБ, постійна пам’ять — 16 ГБ. Під час перегляду можуть траплятися підвисання, але цей недолік компенсується бюджетною ціною пристрою (близько 1000 грн.).

4. Xiaomi Mi TV Stick 4K


З переваг цієї моделі перш за все варто відзначити компактні розміри, завдяки яким її можна непомітно розташувати за телевізором. Ще один плюс Xiaomi Mi TV Stick 4K — наявність сучасних безпровідних інтерфейсів та ОС Android 11. Якщо 8 ГБ вбудованої пам'яті Вам достатньо, щоб завантажити відео-сервіси та онлайн-кінотеатри, тоді можете сміливо обирати цей варіант.

5. Android TV Box X98 Plus


Відносно недорогий медіаплеєр для підключення до телевізора, щоб перетворити його на Smart TV. Підтримує кодеки Н.264, Н.265. Як і Android TV Box X96Q, модель Android TV Box X98 Plus має AV вихід. Потужності процесора вистачає для відтворення 4К відео. Варто ще згадати про 4/64 ГБ пам'яті. Висновок: для шукачів оптимального співвідношення вартість/можливості — це те, що треба.

6. Gelius Pro Android TV Stick KX


За формою ця модель схожа на флешку і теж має компактні розміри, що певною мірою відображається на її вартості (близько 3000 грн). Gelius Pro Android TV Stick KX оснащена скромним процесором Amlogic, має підсистему пам'яті 2/16 ГБ та підтримує HDR10.

7. NVIDIA SHIELD TV


Висока вартість цього ТБ боксу (більше 10 000 грн) обумовлена наявністю потужного 256-ядерного процесора Tegra X1. Хоча пам'яті постійного зберігання не так вже й багато (8 ГБ). А от швидкість інтерфейсу та SoC, а також якість звуку DTS заслуговують на високу оцінку. До того ж, порівняно з іншими моделями, у NVIDIA SHIELD TV найкраще реалізований доступ до хмарного геймінгу.

8. Mecool KM6 Deluxe


Оригінальний дизайн цієї приставки “під дерево” вигідно вирізняється на фоні інших моделей, виконаних з пластику у чорному кольорі. Mecool KM6 Deluxe працює на системі Android 10, оснащена сильним приймачем та підтримує Wi-Fi 6 у двох діапазонах.

9. Nokia Streaming Box 8000


Ця модель має досить скромні характеристики: процесор Amlogic S905X3, пам’ять 2/8 ГБ, Wi-Fi 802.11 n, Bluetooth версії 4.3. Але окремої уваги заслуговує комплектація Nokia Streaming Box 8000, до якої входить повноцінний пульт з цифровим блоком — рідкість для більшості smart приставок. За свою ціну (близько 3000 грн.) цілком непоганий варіант.

10. Artline TvBox KMX3


Модель середнього класу з розповсюдженим процесором Amlogic S905X3. Серед переваг Artline TvBox KMX3 — потужний Wi-Fi приймач, роз'єм SPDIF для зовнішніх акустичних систем, гігабітний порт LAN, зручна дистанційна підтримка. А ще в комплекті є пульт, який підтримує функцію аеромиші. Естетичний вигляд пристрою трохи псує зовнішня антена, але з практичної точки зору її наявність є плюсом, оскільки посилює сигнал.

А Ви користуєтесь вдома TV приставкою? Якщо так, чи задоволені своїм вибором? За бажанням поділіться в коментарях власним досвідом експлуатації.

Коментарі

0

Еще комментарии