0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Міфи про гаджети, в які корисно НЕ вірити

Головна /

Блог

/

Міфи про гаджети, в які корисно НЕ вірити

Міфи про гаджети, в які корисно НЕ вірити

07.06.2023

Iнтернет

16512

Користувачі мають звичку вірити у загальноприйняті «істини» щодо техніки, не ставлячи їх під сумнів. Часто така віра не йде на користь ані юзерам, ані їхнім девайсам. Усілякі хибні тлумачення розповсюджуються не тільки некомпетентними користувачами, але й самими виробниками обладнання або розробниками ПЗ у корисливих цілях.

Почнемо з животрепетної теми споживання енергії.

Погодьтеся, Ваша бабуся не раз вимикала Ваш комп’ютер з розетки на ніч. Якщо він і так був вимкнений, це не страшно, а якщо увімкнений, та й ще завантажувалися «важкі» файли — вранці було прикро. Робилося це напевне під девізом «Нема чого електрику даремно споживати».

Справа в тому, що у вимкненому стані комп’ютер споживає настільки мізерну кількість енергії, що лічильники навіть не враховують витрати. З іншого боку, відключення живлення від працюючого комп’ютера може йому нашкодити, ця загальноприйнята істина вірна.


До речі, залишаючи телефон на зарядці на ніч, Ви також не шкодите ані телефону, ані своєму гаманцю при оплаті рахунків. Контролер заряду, наявний у кожному смартфоні, обмежує споживання струму після того, як показник заряду батареї досягає певного значення. Тому після того, як телефон зарядиться, до моменту, коли Ви від’єднаєте його від мережі, блок живлення буде просто підтримувати 100% рівень заряду.

Давайте поговоримо про віруси.


Тема животрепетна для необережних користувачів Інтернету. Побутує думка, що про віруси варто турбуватися виключно користувачам Windows. Щасливим власникам комп’ютерів на Mac OS або користувачам Linux можна спати спокійно, віруси для цих операційних систем просто не розробляють. Це не цілком так.

Шкідливі програми розробляються під всі операційні системи, але краще за все розповсюджуються вони дійсно серед користувачів Windows. Даному факту сприяє кілька причин:

  1. Більшість (близько 80%) користувачів Windows постійно працюють в облікових записах з адмінськими правами, відповідно, «підхоплені» віруси отримують ті ж права.
  2. Linux і Mac OS мають загальні характерні корені UNIX. Традиційні комп’ютерні віруси не здатні функціонувати в UNIX середовищі.
  3. Безпеку продуктам Apple забезпечує власний репозиторій ПЗ. Усі файли, які завантажуються в App Store, ретельно перевіряються, а заражене повністю ПЗ відсіюється.
  4. Користувачі ПК на Linux і MacBook мають мінімум повноважень і не можуть вносити зміни в системні файли.
  5. Увага, непідтверджений факт :) Користувачі Linux відрізняються від усіх інших підозрілістю, уважністю і поглибленими пізнаннями, тому їх комп’ютери складніше заражати.
  6. Не варто забувати про банальну кількість користувачів різних ОС. За даними інтернет-агенції UAWEB в Україні та в світі склалося таке розподілення:


Логічно, що чим більше користувачів, тим більше успішних атак, тим більше нових вірусів будуть написані саме для цього сегменту.

Тепер про якість зв'язку.

Зізнайтеся, Ви теж оцінюєте якість майбутньої розмови по телефону або швидкість завантаження файлу за кількістю паличок на індикаторі з'єднання? Не важливо, мобільна це мережа або Wi-Fi, індикатори показують рівень сигналу, який відображає відстань до джерела сигналу, а не якість зв'язку.


Очікування з приводу якості зв'язку не справдяться, якщо канал, на якому працює Ваш Wi-Fi, перевантажений або Ви знаходитесь з телефоном недалеко не тільки від вежі, але й від потужного джерела перешкод. А ще, якою б не був зв'язок на Вашому боці, якщо потрібний сайт перевантажений запитами або Ваш співрозмовник у глухому лісі, якісного з'єднання чекати не варто.

Наступний блок присвячується любителям насолоджуватися зображеннями у високій роздільній здатності.

Справа в тому, що виробники моніторів, намагаючись вразити користувачів невблаганним зростанням показників роздільної здатності, не враховують можливості людського ока. Топовий формат картинки 8К (7680х4320) може бути гідно оцінений тільки на моніторах з діагоналями близько 70 дюймів. Близько року тому в продаж дійсно надійшов перший 8к телевізор, який коштує всього 12 тисяч євро:)

Так що якщо хочеться насолоджуватися топовою картинкою, доведеться витратитись. А на менших екранах глядачі навряд чи зможуть дійсно розгледіти різницю.


Також ми не рекомендуємо користувачам гнатися за кількістю мегапікселів у камері при виборі телефону. Сьогодні досягнута дуже висока роздільна здатність матриці смартфонів, але не всі розуміють, як її правильно використовувати. Так, розробники камер LinX з Ізраїлю змогли створити камеру всього на 4 Мп, результати якої перевершують знімки з 16 Мп камери у Samsung Galaxy S6.

Обирайте і використовуйте техніку з розумом, перевіряйте і ставте під сумнів безглузді поради.

Коментарі

0

Еще комментарии