0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Прокачай свій смартфон: 18 корисних застосунків для Android

Головна /

Блог

/

Прокачай свій смартфон: 18 корисних застосунків для Android

Прокачай свій смартфон: 18 корисних застосунків для Android

24.03.2021

Софт

19319

Смартфон може стати вашим особистим помічником, коучем, тренером і навіть психотерапевтом, якщо потрібно. Він завжди під рукою, а значить, ми регулярно можемо використовувати його функціонал по максимуму, роблячи простішим і організованішим своє життя. Тут ми розповімо про 18 корисних застосунків на андроїд, які хочеться взяти та встановити.

1. Pocket


Pocket – один із лідерів на ринку відкладеного читання.

Буває, що дуже цікавий чи корисний контент трапляється на очі не вчасно. Це функціональний архів, куди ви можете зберегти численні посилання та відзначити тегами для зручного пошуку надалі. Зберігайте статті, рецепти, інтернет-магазини та інші потрібні вебресурси. Можна навіть додати фото та відео, щоб переглянути пізніше. А якщо необхідно перервати роботу в самому розпалі, збережіть у кишеню всі поточні вкладки.

2. 2GIS


Як пройти? Проїхати? Де розташовані організації? І які інтернет – провайдери є у вашому будинку? На всі ці питання зі стовідсотковою точністю допоможе відповісти 2ГІС, картографічний сервіс та довідник. У сервісі вже представлено понад 290 міст у 9 країнах.

Застосунок показує точну 3D – модель об'єкта, з якого боку вхід, докладну інформацію про підприємства, що обслуговують. Також варто відзначити невелику вагу завантаження карт і доступність офлайн.

3. Automatic Call Recorder


Практично кожен пристрій має вбудовану функцію запису розмов. Але як часто можна передбачити, який саме записувати? CallU записує усі розмови в автономному режимі. Попри те, що сам додаток на практиці відкривати доводиться за потребою, радує приємний дизайн та блокування з PIN. Також можна налаштувати синхронізацію з Dropbox та Google Drive.

Коли наступного разу шукатимете ручку та аркуш паперу, спілкуючись телефоном, згадайте про CallU.

4. Google Keep


У той час, поки розробники застосунків – блокнотів та записок думають, який наступний функціонал монетизувати та роздмухують розміри до непристойно великих, Google Keep продовжує набирати популярності, розвиваючи при цьому сервіс та залишаючись реактивним.

Якщо часто виникають думки про важливе або геніальні ідеї відвідують не в найкращих місцях для їх обмірковування — короткі нотатки Keep для Вас!

5. 1Password


Конфіденційні дані потрібно оберігати особливо пильно, адже в мережі за ними ведеться справжнє полювання. Ця програма стане свого роду цифровим сейфом для ваших паролів, пін-кодів, номерів карт та телефонів, паспортних даних. До того ж тут можна генерувати складні та неповторні паролі для вебресурсів. А вводити їх ви будете одним натисканням. Застосунок також дозволяє синхронізувати всі ваші пристрої.

6. Giphy


Це незалежна андроїд програма для пошуку gif-анімацій. Якщо раніше вона була вбудована в чат Facebook і, відповідно, могла використовуватися тільки там, то тепер можна відправляти гіфки будь-куди: у смс, електронною поштою, в месенджерах та соцмережах. Інтерфейс інтуїтивно зрозумілий. Вбийте в пошуку назву емоції або випадку - і Giphy підбере безліч потрібних варіантів.

7. Puzzle Alarm Clock


Корисний застосунок для ранніх ранкових підйомів. Скільки б ми не обіцяли собі встати завтра по першому будильнику, наступного дня відкладаємо його на потім, причому неодноразово. Ця програма для android покликана боротися з цією згубною звичкою. Як вона працює? Щоб вимкнути сигнал, вам доведеться розгадати головоломку, вирішити завдання з математики — загалом напружити мізки. А тим часом гучний звук та світлові спалахи повністю пробудять організм. За бажання можна покопатися в налаштуваннях і активувати систему реальних грошових штрафів за відкладення будильника.

8. MyLifeOrganized


Для управління своїм розкладом це, мабуть, найкращий безплатний застосунок для андроїд. Тут є всі необхідні інструменти тайм-менеджменту. Перелік завдань можна групувати, структурувати підзавдання, а нагадування налаштувати за часом чи місцеперебуванням. Так, телефон нагадає вам купити хліб, коли ви будете біля магазину, або погодувати кота відразу після повернення додому. Сформований список можна редагувати з будь-якого пристрою, оскільки тут є функція синхронізації через хмару.

9. Daylio


Емоційний щоденник — ще один корисний застосунок для життя. Тут ви можете щоденно відстежувати моральний стан, а також прогрес у досягненні своїх цілей. Через деякий час використання ви зможете проаналізувати, як часто буваєте на емоційному підйомі, а коли на спаді, чому ви приділяєте достатньо часу, а над чим слід попрацювати. При цьому жодних записів, лише вибір пунктів. А ось налаштувати їх ви можете під себе.

10. Lumosity


З цією програмою тренування ви зможете скоротити час з користю в будь-який момент. Пропрацюйте свою пам'ять, мислення, логіку та увагу за допомогою мініігор та стежте за своїм розвитком. Така легка та цікава практика поступово увійде у звичку, рівні будуть складнішими, а ваш інтелект рухливішим. Приємно усвідомлювати, що граючи в телефон, насправді займаєшся чимось корисним.

11. Randomly RemindMe


Всі ми маємо певні справи, які мали б увійти у звичку, але весь час забуваються. Хтось намагається пити більше води, хтось годувати рибок, а хтось відстежувати дані в ході роботи. З такою корисною програмою для телефону ви більше ні про що не забудете. Ви навіть можете надсилати нагадування друзям, які часто про щось забувають. Застосунок регулярно нагадуватиме про все, про що ви його попросите. А іноді наводитиме красиві мотиваційні цитати.

12. Крокомір


Якщо у ваші плани не входить придбання фітнес-трекера, але стежити за активністю все-таки хочеться, це найкраща програма для смартфона йому на заміну. Просто запустіть її та вирушайте на прогулянку — перед вами буде кількість кроків, швидкість, пройдена дистанція, витрачений час та калорії. Ви можете створювати групи разом із друзями та спостерігати за активністю один одного, підтримувати їх і навіть змагатися.

13. Day by Day


Різні планувальники потрібні тим, хто вміє сам себе налаштувати на продуктивну роботу. А ось цей мотиватор підштовхне тих, хто грішить прокрастинацією. Тут ви бачитимете свій прогрес і не захочете переривати “ланцюжок” формування звички. Планування в такій ігровій формі та зі зручним інтерфейсом набагато ефективніше за звичайний перелік справ. Корисно для тих, хто почав вивчати іноземну мову, бігати вранці чи взявся за складний проєкт. Словом, для будь-якої справи, яка потребує регулярності.

14. Dr.Web Light


Інтернет кишить шкідливим ПЗ, тому ваш гаджет потребує захисту. Dr.Web Light входить до топу антивірусних застосунків для андроїда. Він ретельно сканує систему та нові файли, захищає внутрішні та зовнішні накопичувачі від усіх типів загроз. Мережний трафік та заряд акумулятора витрачаються мінімально. В останню версію розробники додали ще й функцію розблокування пристрою, який вразив троянський кінь. Тут багато різноманітних налаштувань, тому ви можете відкоригувати роботу програми під себе.

15. Opera VPN


Одна з найкращих програм віддаленого доступу для андроїда. Розробник Opera Software створив її окремо від браузера, тому ви можете користуватися нею через улюблений Chrome або будь-що інше. При використанні цього софту ваш обмін даними буде здійснюватись через віртуальну приватну мережу. А ще вони будуть надійно зашифровані. Ви можете вибрати один із чотирьох надійних серверів. Також тут передбачено захист при використанні громадських мереж Wi-Fi та блокування реклами.

16. Shazam


Раптом у громадському місці може заграти пісня, яка вам сподобається – як знайти її в інтернеті? Звісно, за допомогою Shazam! Просто запустіть, дайте йому "послухати" будь-який фрагмент — і він знайде трек у своїй великій бібліотеці за лічені секунди. Всі знайдені композиції зберігаються в історію, тому ви можете прослухати їх у будь-який момент. Крім того, тут безліч текстів пісень та відеокліпів до треків.

17. Skyscanner

Якщо ви любите подорожувати або часто їздите у відрядження, то для вас ця програма буде цікавою. З її допомогою зручно шукати та бронювати авіаквитки, готелі, автопрокати. Прайс-листи регулярно оновлюються, а пошук забезпечений зручними фільтрами. За допомогою такого застосунку можна від початку до кінця спланувати та прорахувати поїздку, вибрати найкращі рейси та житло за оптимальною вартістю. Якщо не готові забронювати зараз — додайте в збережені, щоб потім не шукати заново.

18. Glitch Video Effects


Приголомшливий відеоредактор із численними функціями. Ви можете перетворити фото та відрізки відео на кліп, накласти “чарівні” ефекти, неон або інші фільтри, додати написи та фон. Особливо добре тут виходять вінтажні відео, як на старих добрих відеокасетах. Ви зможете створити ефектний відеоролик для соціальних мереж, навіть не маючи навичок монтажу.

Резюме

Напевно, деякі позиції з цієї добірки вже вас зацікавили. Обов'язково спробуйте впровадити їх у свою повсякденність, щоб на досвіді оцінити весь їхній потенціал. Втім, тут наведено лише деякі корисні програми для саморозвитку, організації, роботи та дозвілля. Звичайно, насправді їх набагато більше.

Можна використовувати смартфон лише для спілкування, але за бажання будь-яку сферу діяльності можна оптимізувати за допомогою відповідного софту для андроїд. Радимо частіше цікавитися новинками Google Play, роблячи гаджет, що завжди під рукою, все більш і більш функціональним.

Коментарі

0

Еще комментарии