0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Як налаштувати Інтернет на ПК через телефон

Головна /

Блог

/

Як налаштувати Інтернет на ПК через телефон

Як налаштувати Інтернет на ПК через телефон

31.01.2023

Iнтернет

112404

Хто сказав, що в наш час Інтернет подається тільки по «крученій парі» та оптоволокну? Сьогодні ми розповімо, як підключатися до мережі за допомогою смартфону на Android або iOS.

Деякі дійсно корисні функції сучасних смартфонів залишаються не затребуваними, і сьогодні ми спробуємо популяризувати дві з них. Переважна більшість смартфонів вміють ділитися мобільним Інтернетом по USB-кабелю і по Wi-Fi.

Раніше ми писали про те, як роздати Wi-Fi за допомогою ноутбуку з вбудованим модулем або адаптером Wi-Fi. Це просто і зручно, але не підходить, якщо мова йде про стаціонарні комп'ютери без підтримки бездротової технології.

Коли знадобиться

  1. Якщо у Вас не працює домашній Інтернет, і Вам потрібно терміново підключитися до мережі зі стаціонарного комп’ютера. В цій ситуації ми пропонуємо підключити телефон до комп’ютера та активувати режим модема, щоб «поділитися» мобільним Інтернетом з комп’ютером. Якщо не хочете відчути, що на дворі знову 2007, потурбуйтесь, щоб смартфон працював з 3G, а краще 4G :)
  2. Якщо в зоні доступності тільки Wi-Fi, але у Вас немає адаптера, щоб підключитися до мережі зі стаціонарного комп’ютера. Для цього випадку ми пропонуємо використовувати телефон як Wi-Fi антену, підключену до комп’ютера. Якщо роутер/точка доступу знаходяться недалеко і сигнал стабільний, інтернет буде працювати швидше, ніж при підключенні телефону як модема.

Що потрібно робити, щоб роздати Інтернет з телефона через USB-кабель?

Щоб використовувати телефон як модем, Вам потрібно:

  1. Увімкнути передачу мобільних даних. Зверніть увагу, якщо Ваш оператор зв'язку лімітує трафік, Вам варто контролювати кількість переданих даних у властивостях з'єднання після того, як підключитесь з комп’ютера.
  2. Підключіть телефон до комп’ютера за допомогою USB-кабеля. Якщо у Вас iPhone, а ПК з Windows, переконайтеся, що на комп’ютер встановлений iTunes останньої версії.
  3. Якщо на екрані телефону з’явилось меню вибору режиму підключення, виберіть «USB-модем». Якщо ні, зайдіть у «Налаштування», перейдіть до пункту «Підключення» і виберіть «Точка доступу і модем» / «Додаткові». Активуйте режим «USB-модем».

У більшості випадків з'єднання на комп’ютері встановлюється автоматично через декілька секунд.


Якщо цього не сталося, зайдіть у «Мережа та Інтернет» через «Панель управління», перейдіть в «Мережеві підключення». Там Ви побачите нове Ethernet-підключення, потрібно переконатися в тому, що воно активне.

Що потрібно робити, щоб роздати Інтернет з телефона по Wi-Fi?

При такому варіанті налаштування порядок дій наступний:

  1. Увімкнути передачу мобільних даних.

  2. У налаштуваннях знайти розділ з назвою “Точка доступу”, “Модем Wi-Fi” чи “Бездротовий модем”(якщо у Вас Android) або “Режим модема” (якщо у Вас iPhone) та активувати функцію. В результаті буде створена Wi-Fi мережа для роздачі Інтернет. Відкриваєте налаштування точки доступу, задаєте ім’я мережі та пароль з метою безпеки.
  3. Залишається під’єднати комп’ютер до створеної мережі Wi-Fi — і можна користуватися інтернетом. По закінченню роботи або дозвілля в мережі не забудьте вимкнути точку доступу на телефоні.

Коментарі

2

комрон

02.09.2023

вайфай через телефон

Юрий

11.10.2022

Спасибо очень помогло!

Еще комментарии