0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Як налаштувати роутер TOTOLINK A3002R

Головна /

Блог

/

Як налаштувати роутер TOTOLINK A3002R

Як налаштувати роутер TOTOLINK A3002R

08.11.2022

Iнтернет

21591

Totolink A3002R AC1200 — дводіапазонний гігабітний маршрутизатор, який відповідає сучасним стандартам 802.11ac і сумарно на двох частотах підтримує швидкість передачі до 1167 Mbps бездротовою мережею.

Підготовка до налаштування

  1. Підключіть мережевий кабель від провайдера у порт WAN.
    1. Якщо налаштування роутера планується через Wi-Fi мережу – увімкніть Wi-Fi в налаштуваннях Вашого ноутбука, планшета або телефона. Зі списків доступних Wi-Fi мереж оберіть TOTOLINK_A3002R_5G або TOTOLINK_A3002R_2G (мережа буде однією з перших у списку та незапаролена).
    2. Якщо налаштування роутера відбувається не через W-Fi мережу – з’єднайте патчкорд-кабелем (він є у комплекті з роутером, або можна використовувати будь-який інший кабель крученої пари) мережеву карту комп’ютера та будь-який із LAN-портів роутера. Переконайтеся, що в налаштуваннях мережевої карти вказано автоматичне отримання IP. Для цього оберіть «Пуск» – «Параметри» – «Мережа та Інтернет» – «Ethernet» – «Властивості».

  1. Відкрийте на Вашому пристрої браузер та введіть в адресний рядок без лапок IP-адресу «192.168.0.1» (будьте уважні, браузер може самостійно підставляти замість цифр 0, 1 латинські О та l. Не звертайте на це увагу та вводіть адресу вручну). В діалоговому вікні введіть логін та пароль адміністратора без лапок (логін: «admin», пароль: «admin»).
  2. Якщо роутер вже використовувався, він міг бути попередньо налаштований та Wi-Fi мережа може мати іншу назву, бути запаролена, або ж за адресою 192.168.0.1 не вдається потрапити до вебінтерфейсу роутера, або ж не підходить пароль адміністратора. В такому випадку найпростішим рішенням буде скидання налаштувань роутера до заводських. Для цього потрібно скріпкою або будь-яким іншим тонким предметом затиснути на 10-15 секунд RESET, після чого почекати хвилину, поки роутер перезавантажиться.

Налаштування доступу до мережі «Інтернет»

  1. Натисніть «Додаткові налаштування» та перейдіть до опції «Основні налаштування».

У полі «Клонування МАС» введіть МАС-адресу, що закріплена за Вашим підключенням, без роздільних знаків (МАС-адресу можна дізнатись в особистому кабінеті в розділі «Послуги-> Інтернет»), та натисніть знизу «Застосувати». Тип підключення залиште DHCP та вимкніть IGMP-proxy та IGMP-snooping. Після зберігання налаштувань доступ до інтернет вже буде присутній.

Налаштування бездротової мережі Wi-Fi

  1. Для налаштування Wi-Fi мережі перейдіть в розділ «Бездротова мережа».
    1. Виберіть «Транслювати мережу», «Вмикнути шифрування», вкажіть назву мережі в полі SSID та пароль доступу Wi-Fi.
    2. Зверніть увагу, що роутер транслює Wi-Fi на 2 діапазони. Тому, щоб у подальшому не було плутанини, краще назвати (SSID) мережі по-різному, або залишити назви стандартними.
    3. Натисніть «Застосувати». Якщо Ви налаштовували роутер, під’єднавшися до нього через Wi-Fi, після збереження налаштувань Вам потрібно буде під’єднатися до нього заново, вже використовуючи новий пароль.
  2. Бажано змінити також пароль адміністратора (це той самий «admin», який ми вводили для входу у вебінтерфейс). Для цього потрібно перейти у розділ «Технічне обслуговування» та натиснути на «Налаштування пароля».


Важливо! Не плутайте пароль для доступу до Wi-Fi мережі – це пароль, який будуть вводити користувачі при під’єднанні до Wi-Fi, та цей пароль адміністратора – він потрібен для налаштування роутера і знати його повинні лише Ви.

Коментарі

0

Еще комментарии