0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Що таке SIP-телефонія?

Головна /

Блог

/

Що таке SIP-телефонія?

Що таке SIP-телефонія?

12.04.2023

Бізнес

16265

Зручна та ефективна комунікація в наш час є запорукою легкого міжособистісного спілкування та успішного ведення бізнесу. З появою мобільних гаджетів як сучасної альтернативи стаціонарним телефонам організувати обмін інформацією допомагають просунуті цифрові технології. Саме тому все більшу популярність набирає така послуга, як SIP-телефонія.

Отже, SIP — що це таке? Простими словами SIP-телефонія — це технологія голосового зв'язку, яка дозволяє розмовляти по телефону через Інтернет, використовуючи стандартний протокол SIP (Session Initiation Protocol). Спеціальне обладнання приймає сигнал (мовлення співрозмовника), кодує його у цифровий формат, стискає та відправляє в інтернет-мережу.

Користуватися послугою SIP-телефонії — зручне та економічне рішення для компаній і приватних осіб, оскільки дозволяє скоротити витрати, а також покращити якість зв'язку та розширити функціональність телефонних систем.

Кому і для чого потрібна SIP-телефонія?

Підключення послуги телефонії, що працює через Інтернет, підходить різним категоріям користувачів:

  • Бізнес.

    Компанії будь-якого розміру можуть використовувати SIP-телефонію для організації роботи кол-центру або гарячої лінії, створення віртуальної офісної телефонної системи зі зв'язком між різними офісами з можливістю масштабування. Результатом стає покращення внутрішньої та зовнішньої комунікації, зниження витрат на телефонію, підвищення ефективності співробітників.

  • Фрілансери та віддалені співробітники.

    Інтернет-телефонія може бути корисною для людей, які працюють на фрілансі, віддалено або в гібридному форматі. З цією послугою вони можуть підтримувати якісний зв'язок зі своїми клієнтами або колегами, які працюють з дому, коворкінгу або офісу.

  • Домашні користувачі.

    SIP-телефонія є чудовим варіантом для домашніх користувачів, які хочуть знизити витрати на телефонні розмови. Вони можуть встановити SIP-телефон на свій комп'ютер або інші гаджети та дзвонити на всі звичні напрямки (міські, мобільні), використовуючи такий номер на кількох пристроях одночасно.

Переваги SIP-телефонії


SIP-номери мають низку переваг перед іншими номерами:

  1. Доступність: телефонні дзвінки можна здійснювати з будь-якого пристрою (телефона, смартфона, планшета, ноутбука, ПК). Для цього достатньо лише підключення до Інтернету.
  2. Економія коштів: SIP-телефонія дозволяє дзвонити за низькою ціною, незважаючи на відстань. Крім того, ми пропонуємо пакети безкоштовних дзвінків на внутрішні номери, що дозволяє значно знизити витрати на телефонію.
  3. Географічна привабливість: SIP-номери з місцевим кодом виглядають більш привабливо для клієнтів, які знаходяться в конкретному регіоні. Це може бути важливо для бізнесу, який бажає залучити клієнтів з місцевого ринку.
  4. Ширша функціональність: SIP-номер дозволяє використовувати більше функцій у порівнянні з іншими. Наприклад, з ним можна використовувати голосове меню, записувати вхідні та вихідні дзвінки, здійснювати зворотний дзвінок на сайті, проводити детальну аналітику.
  5. Покращена якість зв'язку: Інтернет-телефонія забезпечує більш високу якість звуку для голосового зв’язку порівняно з використанням мобільних та традиційних номерів, особливо за наявності якісного інтернет-з'єднання.
  6. Більш гнучке налаштування: технологія на базі SIP-протоколу надає більше можливостей для налаштування номера (наприклад, переадресація дзвінків, автовідповідач, створення групових конференцій тощо).
  7. Багатоканальність: Інтернет-телефонія дає можливість прив'язати до одного телефонного номера декілька ліній для вхідних дзвінків без додаткових технічних витрат.

До того ж, при замовленні послуги SIP-телефонії Ви можете обрати гарний номер. Він запам'ятовується легше, ніж звичайні, що допомагає залучати більше дзвінків.

Послуга SIP-телефонії від “Макснет”

"Макснет" є одним з провідних українських провайдерів, який надає широкий спектр послуг, в тому числі підключає SIP-телефонію.

Компанія пропонує своїм клієнтам IP-номери з кодами різних міст, перелік яких постійно розширюється. Власники таких номерів можуть вигідно телефонувати через Інтернет, суттєво зменшуючи свої витрати на телефонію. За допомогою SIP-телефонії від "Макснет" та гарнітури можна як дзвонити на місцеві та міжнародні номери, так і приймати дзвінки від своїх клієнтів та партнерів. А зі встановленням спеціального застосунку на Ваш гаджет робити це можна ще зручніше.

Окрім того, "Макснет" пропонує клієнтам на вибір пакети послуг SIP-телефонії з різними наборами функцій та можливостей (наприклад, з безкоштовними дзвінками між користувачами "Макснет" та з мінімальними цінами на тарифні плани). Це дозволяє підібрати той пакет, який найбільше відповідає індивідуальним потребам та бюджету.

Тож, SIP-телефонія від "Макснет" є зручним та економічним рішенням для бізнесу та особистих потреб, оскільки дозволяє здійснювати телефонні дзвінки з будь-якого місця з доступом до мережі Інтернет, забезпечує високу якість звуку та дає можливість налаштовувати різноманітні функції.

Щоб отримати більш детальну інформацію про послугу та замовити її підключення, переходьте за посиланням.

Коментарі

0

Еще комментарии