0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Поради щодо правильного розміщення Wi-Fi роутера в оселі

Головна /

Блог

/

Поради щодо правильного розміщення Wi-Fi роутера в оселі

Поради щодо правильного розміщення Wi-Fi роутера в оселі

09.09.2023

Iнтернет

19850

Отже, Ви придбали новий сучасний Wi-Fi маршрутизатор із відмінними технічними характеристиками. Але з огляду на примхливість бездротової Wi-Fi технології, щоб забезпечити найкраще покриття для всього будинку або квартири, цього ще недостатньо. Важливо також правильно розмістити Ваш роутер.

Тому ось кілька порад, як зробити це найкращим чином:

  • Для рівномірного покриття сигналом по всьому помешканню розмістіть роутер у центрі Вашого будинку — тобто у місці, яке найбільш доступне для кожної з кімнат (як правило, таким є коридор).
  • Краще встановити Wi-Fi роутер на висоті. Оптимальною є висота 1,5-2 м — саме там, під стелею, інша електрика не буде ставати на заваді поширенню сигналу. Оскільки антени Вашого роутера випромінюють сигнал вниз, для його кращої передачі та приймання слід обирати положення роутера антенами догори.
  • Щоб маршрутизатор нормально працював, температура в місці його встановлення повинна бути в діапазоні від +5°С до +40°С.

І на додачу кілька порад, які можуть допомогти Вам покращити покриття Wi-Fi:

  • Використовуйте ретранслятор (повторювач) Wi-Fi. Такий пристрій допоможе поширити сигнал Wi-Fi у важкодоступні місця.
  • Скористайтеся Wi-Fi Mesh. Ця домашня Wi-Fi система складається з декількох вузлів, які працюють разом, щоб забезпечити Wi-Fi покриття по всьому приміщенню. Безшовна mesh-мережа особливо актуальна, якщо потрібно охопити сигналом велику площу (наприклад, коли йдеться про приватний будинок і прилеглу до нього ділянку).
  • Збільште потужність сигналу Wi-Fi на Вашому роутері. Але майте на увазі, що це може призвести до зменшення часу автономної роботи Ваших пристроїв.

Де не місце Wi-Fi роутеру

Також варто зазначити, в яких місцях не можна розміщувати Wi-Fi маршрутизатор:

  1. Поруч із металевими предметами. Метал може перешкоджати поширенню Wi-Fi сигналу і тим самим погіршувати якість покриття.
  2. Поряд з іншою електротехнікою. Маршрутизатори краще розміщувати подалі від телевізорів, мікрохвильовок, модемів та інших роутерів. У разі, якщо у Вас два Wi-Fi роутери, то для коректної роботи обох пристроїв рекомендовано, щоб вони працювали на різних частотах (наприклад, один — на частоті 2,4 ГГц, інший — на частоті 5 ГГц).
  3. Біля стіни. Особливо це стосується стін з бетону, який добре поглинає сигнал, і через це останній гірше проходить крізь стіни.
  4. У кутку кімнати. В такому разі покриття сигналом буде обмежено.
  5. Поруч із дзеркалом. Цей предмет створює перешкоди на шляху бездротового сигналу і розсіює його, що призводить до послаблення сигналу, а в деяких випадках взагалі до зникнення.
  6. Поблизу опалювальних приладів. Wi-Fi роутери схильні до нагрівання і навіть перегрівання, внаслідок чого можуть працювати нестабільно. Тому їх краще не встановлювати біля батарей або у погано провітрюваних місцях.
  7. На балконі. Чутливі мікросхеми в електроніці маршрутизатора негативно реагують на холод, адже при мінусовій температурі метал стискається. Тож взимку на балконі пристрою точно не місце. Як і влітку, коли під сонячними променями роутер може сильно нагріватися і внаслідок цього працювати некоректно.
  8. В умовах підвищеної вологості. Розміщення пристрою у ванній кімнаті загрожує поступовим окисленням його мікросхем і навіть може призвести до короткого замикання.
  9. У шафі. Радимо уникати ставити маршрутизатор у платтяній або металевій шафі, адже в першому випадку охолодження обладнання може бути недостатнім, що негативно відобразиться на ефективності та безпеці його роботи, а в другому — залізні стінки можуть глушити Wi-Fi сигнал.

Дотримуючись наших порад, спробуйте різні варіанти розташування свого маршрутизатора, щоб знайти те місце, яке забезпечить найкраще покриття Wi-Fi для Ваших персональних потреб.

Коментарі

0

Еще комментарии