0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

5 способів зіпсувати Smart TV через Wi-Fi

Головна /

Блог

/

5 способів зіпсувати Smart TV через Wi-Fi

5 способів зіпсувати Smart TV через Wi-Fi

23.02.2023

Пристрої

36312

Експерти компанії «Макснет» рекомендують підключати ТБ безпосередньо, без Wi-Fi, що дозволить дивитися Smart TV без перешкод. Про те, чому Wi-Fi не може забезпечити надійне підключення, викладено нижче у простій і зрозумілій формі.

Без перебільшення можна сказати, что на сьогоднішній день Smart TV відкриває перед користувачем широкі можливості – велика кількість каналів і відеоінформації стає легкодоступною, немає необхідності скачати його на флешку або диск, щоб потім подивитись на телевізорі. Однак, унікальні можливості Smart TV не обмежуються доступом до фільмів, наукових передач і мультфільмів. Ви отримуєте відкритий доступ до великої кількості корисних ресурсів інформаційного та розважального характеру, таких як погода, новини, прослуховування музики, соціальні мережі і т.д.


Яким чином можна підключити Smart TV, щоб ця опція якісно працювала і нічого не могло завадити Вам отримати задоволення від перегляду улюбленого каналу, програми або фільму?

Експерти компанії «Макснет» рекомендують, щоб уникнути проблем із сигналом, підключати телевізор кабелем, а не по Wi-Fi.

Важливо! Номери каналів, що не перетинаються - 1, 6 та 11

1. Справа в тому, що Wi-Fi-пристрої схильні до впливу навіть маленьких перешкод, які створюються іншими пристроями, що працюють в тому ж частотному спектрі. Такими часто є інші Wi-Fi роутери, точки доступу або Bluetooth-пристрої.

У бездротових мережах використовуються два частотних спектри – 2,4 і 5 ГГц. Бездротові мережі еталону 802.11b/g працюють у спектрі 2.4 ГГц, мережі еталону 802.11a – 5 ГГц, а мережі еталону 802.11n можуть працювати як у спектрі 2.4 ГГц, так і у спектрі 5 ГГц.

У смузі частот 2,4 ГГц для бездротових мереж доступні 11 або 13 каналів шириною 20 МГц (802.11b/g/n) або 40 МГц (IEE 802.11n) з інтервалами 5 МГц між ними. Бездротовий пристрій, що використовує Wi-Fi в якості одного з частотних каналів, створює значні перешкоди на сусідні канали. Наприклад, якщо точка доступу використовує канал 6, то вона здійснює сильні перешкоди на канали 5 і 7, а також на канали 4 і 8 інтервалів.

На малюнку показані спектри 11 каналів. Кольорове кодування позначає групи каналів, які не перетинаються, – [1,6,11], [2,7], [3,8], [4,9], [5,10]. Різні бездротові мережі, розташовані в межах однієї зони дії, слід налаштовувати на канали, що не перетинаються.

2. Іншою причиною просідання сигналу може бути мережева карта Wi-Fi стандартів n і g. Так, у змішаному режимі роботи роутера – не більше 54 Мбіт/с, у звичайній LAN карта 100 Мбіт/с.

3. Різні великі предмети, стіни і дзеркала, які розташовані між роутером і телевізором, також різко погіршують сигнал.

Перешкода Додаткові втрати (dB) Ефективна відстань
Відкритий простір 0 100%
Вікно без тонування (відсутнє металізоване покриття) 3 70%
Вікно з тонуванням (металізоване покриття) 5-8 50%
Дерев'яна стіна 10 30%
Міжкімнатна стіна (15,2 см) 15-20 15%
Опорна стіна (30,5 см) 20-25 10%
Бетонна підлога/стеля 15-25 10-15%
Монолітне залізобетонне перекриття 20-25 10%

4. Перешкоджати Вам дивитися улюблений серіал або цікаву програму може й побутова техніка, яка часто є причиною погіршення якості зв'язку Wi-Fi.


Мікрохвильові НВЧ-печі. Ці прилади можуть послабляти рівень сигналу Wi-Fi, так як зазвичай працюють в тому ж діапазоні – 2,4 ГГц.

Дитячі радіоняні. Ці прилади працюють в діапазоні 2,4 ГГц і дають наведення, в результаті чого погіршується якість зв’язку Wi-Fi.

Монітори з ЕЛТ, електромотори, бездротові телефони та інші бездротові пристрої, наприклад, bluetooth-пристрої, що працюють в зоні покриття Вашого Wi-Fi-пристрою.

5. Крім того, слід пам'ятати, що при з'єднанні через Wi-Fi-пристрої сигнал втрачає частину інформації, що призводить до «завмирання» картинки і звука при перегляді каналів.


За роки роботи на ринку телекомунікацій монтажники мереж компанії «Макснет» здійснили величезну кількість різних підключень і тому з упевненістю можуть сказати, що при підключенні по кабелю до телевізора таких проблем не спостерігається. В цьому випадку сигнал більш стабільний і факторів, що впливають на якість соединения, стає значно менше.

Не дозволяйте нестабільному сигналу зіпсувати Вам настрій, створивши перешкоди для перегляду ТБ.

«Макснет» — з турботою про Ваше дозвілля.

Коментарі

0

Еще комментарии