0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Навіщо вам роутер з USB-портом

Головна /

Блог

/

Навіщо вам роутер з USB-портом

Навіщо вам роутер з USB-портом

18.05.2023

Iнтернет

24666

Наважилися на покупку нового роутера? Близько половини моделей маршрутизаторів, які були випущені в останні кілька років, мають USB-порти. Не всі користувачі розуміють, навіщо в роутері потрібна така технічна особливість, і в цій статті ми розберемося, для яких цілей можна використовувати USB-порт.

Підключення зовнішнього накопичувача

В першу чергу, до роутера можна підключити флешку, HDD або, якщо хочете, SSD. Це найрозповсюдженіше застосування порту. Таким чином можна отримувати доступ до інформації на накопичувачі з будь-якого підключеного до мережі Wi-Fi пристрою. Аналогічно для комп'ютера, підключеного мережевим кабелем.

Якщо Ви не змінювали базові налаштування роутера, Вам не доведеться нічого змінювати для отримання доступу до файлів. В комп'ютері потрібно буде просто зайти в «Мережу» у «Провіднику» і ввімкнути «Мережеве виявлення і доступ до файлів». Після цього з'явився значок доступу до роутера, заходячи в який Ви побачите вміст накопичувача. Якщо Вам потрібно отримати доступ з мобільного пристрою, знадобиться застосунок ES-провідник.


Якщо піти далі, то можна налаштувати FTP-сервер і отримувати доступ до накопичувача не тільки зсередини Вашої домашньої мережі, але й зовні.

Також можна розвернути DLNA-сервер. Про те, що це таке, читайте тут.

Якщо у роутера буде місце для запису, Ви можете завантажувати файли з торентів (але ми Вам цього не радили :), минаючи комп’ютер. Це зручно, якщо потрібно завантажити об'ємний файл, наприклад, всі сезони улюбленого серіалу. Просто заплануйте завантаження на нічний час. Вже до ранку файли будуть у Вас на флешці. Підключайтеся з будь-якого пристрою і дивіться.

Робота з 3G/4G модемом

Користувачам, які для доступу в Інтернет використовують 3G/4G модеми, роутер з USB портом буде дуже доречним. Звісно, можна роздавати модемний Інтернет з ноутбуку (як це робити, ми писали тут), але якщо у Вас комп’ютер без адаптера або ноутбук зі слабкою антеною, потрібен роутер.


Підключення принтера

Якщо підключити принтер безпосередньо до роутера, відправити на друк файл можна буде з будь-якого пристрою, підключеного до мережі. Це зручно для невеликих офісів або якщо Ви і члени Вашої родини часто друкують документи вдома.


Що потрібно врахувати

Коли Ви збираєтеся підключати жорсткий диск до роутера, переконайтеся, що маршрутизатор забезпечить живленням накопичувач. Порівняти необхідну силу струму для жорсткого диска і ту, що видається портом, можна в технічних характеристиках.

Ще важлива версія порта: USB 3.0 буде записувати інформацію значно швидше USB 2.0.

І не забудьте, що наявність USB-порта не гарантує, що він зможе створити мережу Wi-Fi при підключенні модема. Тому уважно переглядайте технічні характеристики перед покупкою.

До речі, портів може бути кілька, тому рекомендуємо заздалегідь продумати, яким чином Ви хотіли б організувати домашню мережу, щоб вибрати відповідну модель маршрутизатора.

Коментарі

0

Еще комментарии