0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

ТОП-20 найбільш відвідуваних веб-сайтів у 2023 році. Аналізуємо рейтинги в Україні та у світі

Головна /

Блог

/

ТОП-20 найбільш відвідуваних веб-сайтів у 2023 році. Аналізуємо рейтинги в Україні та у світі

ТОП-20 найбільш відвідуваних веб-сайтів у 2023 році. Аналізуємо рейтинги в Україні та у світі

21.10.2023

Iнтернет

22730

Близько 2 млрд сайтів — така кількість веб-ресурсів налічувалася у світовій мережі на початку 2023 року. Тоді як ще десять років тому ця цифра дорівнювала всього 6,5 млн. Уявляєте, як на такому конкурентному полі сайтам доводиться боротися за увагу своїх користувачів? Про те, яким веб-майданчикам це вдається найкраще, читайте у підготовленому нами матеріалі.

Найпопулярніші сайти у світі

Почнемо з аналізу світових уподобань користувачів Інтернету. За даними аналітичного сервісу SimilarWeb за вересень 2023 року, перша десятка найчастіше відвідуваних сайтів у світі має такий вигляд:


Перші десять позицій у світовому рейтингу веб-ресурсів практично не змінюються. Лідером за відвідуваннями стабільно залишається Google. Як бачимо, найбільшу кількість місць посідають сайти соціальних мереж — Facebook, Instagram, Twitter, Whatsapp — та пошукових систем — Google (США), Baidu (Китай).

Якщо переміститися нижче, ранжування веб-сайтів за популярністю у світі буде таким:


Очолює другу десятку сайт для дорослих xvideos.com. Крім нього, тут присутні pornhub.com та xnxx.com з аналогічної категорії. А ще досить популярними є онлайн-майданчики соціальних мереж: Tiktok (Китай), який порівняно з серпнем 2023 року піднявся на одну позицію, посунувши xnxx.com, а також Reddit (США) і LinkedIn (США).

До того ж SimilarWeb дозволяє подивитися, як ранжуються сайти за певною категорією або країною. Тож ми вирішили дізнатися, в якому порядку розташувалися сайти, сторінки яких за аналогічний період відвідала найбільша кількість українців.

ТОП-10 найпопулярніших сайтів по аудиторії з України

За версією SimilarWeb десятка найбільш відвідуваних українцями сайтів у вересні 2023 року виглядає так:


З аналізу отриманих даних випливає, що українських користувачів найбільше цікавить інформаційний контент. Так, серед сайтів новинних та медіа видань, які увійшли до першої десятки, ukr.net, censor.net, pravda.com.ua. Також українці активно користуються пошуковою системою Google та розважаються, переглядаючи відповідний контент на онлайн-платформі YouTube (youtube.com).

На відміну від першої десятки сайтів за відвідуваністю у світі, при аналізі аналогічного рейтингу по Україні вже спостерігаємо деякі зміни порівняно з попереднім місяцем. Зокрема, новинний інтернет-сервіс ukr.net зайняв 4-е місце, посунувши на 5-е сайт погоди sinoptik.ua. Також помінялися позиціями новинний суспільно-політичний інтернет-портал “Цензор.НЕТ” (censor.net) і онлайн-ЗМІ “Українська правда” (pravda.com.ua), присвячене Європі, НАТО та реформам в Україні. А сайт загальнодоступної онлайн-енциклопедії Wikipedia (wikipedia.org) піднявся на 4 сходинки.

Цікаво, яка картина у другій десятці рейтингу? Давайте подивимось.

Друга десятка сайтів, які найчастіше відвідують українці


Тут бачимо ріст популярності окремих інформаційних ресурсів: українського інтернет-видання соціально-політичної спрямованості “Обозреватель” (obozrevatel.com) та онлайн-сервісу alerts.in.ua, який візуалізує інформацію про повітряні тривоги та інші загрози на мапі України. Обидва сайти перемістилися на 4 позиції вгору. Разом з тим загальноукраїнський сайт новин ТСН.ua (tsn.ua) опустився в рейтингу одразу на 7 позицій.

До числа популярних веб-ресурсів другої десятки увійшов вже не один, а два сайти маркетплейсів та інтернет-магазинів: prom.ua, який за кількістю трафіку перемістився на 14-е місце, та rozetka.com.ua, який зайняв 18-е місце, обійшовши український інформаційний портал rbc.ua.

Підсумки

Отже, перше місце за відвідуваністю як у світі, так і в Україні посідає сайт пошукової системи Google. На другій і третій позиціях розташувалися відеосервіс YouTube та соціальна мережа Facebook відповідно. А от сайт американської компанії-розробника штучного інтелекту OpenAI (openai.com) поки тільки наближається до ТОП-20: у світовому рейтингу за вересень він піднявся з 21-го на 22-е місце, в українському — з 53-го на 41-е.

Враховуючи поточну ситуацію в Україні, у переліку активно відвідуваних українцями веб-ресурсів велика частка належить сайтам новин. Пояснюється це продовженням воєнних дій на нашій території та прагненням громадян бути в курсі подій. Звичайно ж, цікавою для багатьох темою залишається погода. Якщо порівнювати з ситуацією у першій половині 2022 року, з боку українців пожвавився інтерес до онлайн-покупок. Стабільно високі позиції за сайтами соціальних мереж. І досить висока активність спостерігається на сайтах з розважальним та телевізійним контентом.

Коментарі

1

DM

23.10.2023

Цікаво, дякую за огляд

Еще комментарии