0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Корисні застосунки, які "прокачають" вашу українську

Головна /

Блог

/

Корисні застосунки, які "прокачають" вашу українську

Корисні застосунки, які "прокачають" вашу українську

11.06.2024

Софт

427

З початком повномасштабної війни багато українців або повністю перейшли на українську мову, або почали активно вивчати її. І в другому випадку не останню роль відіграють мобільні застосунки. Пропонуємо вашій увазі добірку таких сервісів, за допомогою яких перейти на чисту українську можна значно легше та цікавіше.

"Давай займемось текстом"


Цей безкоштовний сервіс підійде як для тих, хто лише відкриває для себе українську, так і для тих, хто хоче її вдосконалити. Як вже зрозуміло з назви, в застосунку переважає "любовна" тематика, тому він орієнтований на аудиторію 18+ з почуттям гумору. Програма пропонує вивчати нові слова та фрази в ігровій та розважальній формі. Доступна для завантаження на Android та iOS.

"Duolingo"


Серед 42 мов, які пропонує для вивчення цей застосунок, є й українська. "Duolingo" має чотири рівня складності. Тут ви знайдете завдання на лексику, граматику та вимову. Для використання доступна безкоштовна та платна версії з різними типами завдань. Завантажити застосунок можна на Google Play та App Store.

"Mova"


За допомогою цього безкоштовного сервісу можна вивчати основні правила правопису та правильний наголос у словах, розширювати словниковий запас та позбуватися росіянізмів. Головний герой "Mova" – язик Лепетун, який допомагає користувачу отримувати бали та відкривати нові вправи. Для використання застосунку потрібна реєстрація. Завантажити його можна на App Store.

"Вивчаю – не чекаю"


Безкоштовний застосунок, який створений громадською спілкою "Освіторія". Оновлена версія пропонує вчити українську мову і дорослим, і дітям в ігровій формі. Зручність використання "Вивчаю – не чекаю" в тому, що сервіс працює без доступу до Інтернету. Доступний для завантаження на Google Play та App Store.

"Lengo"


Застосунок допомагає вчити українську мову як початківцям, так і тим, хто вже має певні знання. Пропонує користувачам граматику та лексику літературної української та мови повсякденного спілкування. Для тренування вимови кожне слово супроводжується аудіо. Користувачі "Lengo" мають змогу вчити правила правопису, складати речення або грати у вікторини. Є безкоштовна та платна версії. Завантажити програму можна на App Store.

"Вивчайте українську мову"


Програма побудована на комбінуванні абетки з правилами читання, необхідними словами та практичним розмовником. В базі застосунку – понад 6000 найбільш вживаних українських слів на різну тематику, корисні словосполучення та вирази. Сервіс доступний для завантаження на Google Play.

"Palianytsia App"


Застосунок допомагає користувачам влучніше говорити українською та збагачувати свій словниковий запас. Для вивчення мови доступні словники синонімів та тлумачень, а також перекладач. Під кожен запит наводяться приклади використання лексики з різних джерел. Сервіс доступний для завантаження на Google Play та App Store.

"soloviy"


У цій програмі зібрана корисна добірка діалектизмів і неформальних висловів із різних регіонів України для збагачення словникового запасу. Користувачам доступний пошук нових слів "за алфавітом" або "за населеними пунктами та регіонами". Завантажити сервіс можна на смартфони з Android.

"Українська Мова Початківцям"


Застосунок створений для вивчення української з нуля. З його допомогою початківці можуть швидко та безкоштовно отримати базові знання з розмовної української, збагачуючи свій лексичний запас на різні теми. Програма доступна для завантаження на Google Play.

"Вчимо і граємо"


Сервіс, який в ігровій формі дозволяє вивчити лексику та фонетику української мови на рівні, достатньому для побутового спілкування. Користувачі можуть візуалізувати слова, скласти тест на правопис, пройти тренінг з асоціативним методом. Застосунок доступний для завантаження на Google Play.

"ЙОЙ"


Програма орієнтована на самостійне вивчення української мови як дітьми, так і дорослими. ‍"ЙОЙ" має на меті допомогти вивченню і викладанню української в закладах освіти з мовами навчання національних меншин.‍ Завантажити застосунок можна для смартфонів з Android.

"Слова зі слова"


Цей застосунок створений у вигляді гри. Користувачу показується кілька слів, з літер яких потрібно складати інші слова. Коли вони будуть складені, зʼявляються нові. За кожне складене слово гравець отримує монетки, за які можна брати підказки. Застосунок доступний для завантаження у Google Play та App Store.

"АнтиСуржик: Вчи українську"


Сервіс дозволяє вивчати чисту українську мову та збагачувати лексичний запас в ігровій формі шляхом розв'язання кросвордів. Для переходу на новий рівень користувачу потрібно дібрати українські відповідники до пропонованих програмою слів чи виразів, які являють собою суржик. Застосунок можна завантажити на Google Play.

"Laika"


Цей безкоштовний застосунок щодня обирає нову українську лайку та надсилає вам пояснення до неї. Завантажити сервіс, присвячений українському лихослів’ю, можна на App Store.

Резюме

Вибирайте зручний для вас сервіс із описаних у статті та покращуйте свій рівень української мови. А якщо вам відомі інші спеціалізовані застосунки, які можуть бути корисними для бажаючих вільно спілкуватися "солов’їною", діліться їхніми назвами в коментарях.

Коментарі

0

Еще комментарии