0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Як підключатися до Wi-Fi, використовуючи QR-код

Головна /

Блог

/

Як підключатися до Wi-Fi, використовуючи QR-код

Як підключатися до Wi-Fi, використовуючи QR-код

24.12.2022

Iнтернет

32559

Сьогоднішня стаття для гостинних хазяїв, порядком утомлених давати пароль від свого Wi-Fi. Ми розповімо про простий спосіб, який позбавить Вас і Ваших гостей від диктування і уважного запису пароля.

Малоймовірно, що серед наших підписників знайдуться люди, які не користуються QR-кодами, або не знають, що це таке. Про всяк випадок, нагадуємо:

QR-код — це матричний штрихкод, який містить інформацію про об’єкт, до якого прив’язаний. Виглядає як набір чорних квадратів на білому фоні.

Частіше за все в коди «зашивають» посилання на сторінки в інтернеті, однак з’являється все більше способів їхнього застосування. Один з таких — шифрування пари «логін+пароль» від бездротової мережі. Використовуючи його, більше не потрібно буде озвучувати ім'я мережі, а потім згадувати пароль від неї.

Ви можете сказати: «Мені нескладно це зробити, назва мережі — це моє ім’я, а пароль — 00000000 / 11111111 / 01234567 (або будь-який інший такого ж рівня надійності)».. Таким читачам ми поспішимо нагадати про важливість складного пароля і способах зберігання багаточисленних паролів. До речі, якщо Ви використовуєте настільки просту комбінацію, рекомендуємо перевірити, чи не сидять на Вашому Wi-Fi сусіди.

Створення QR-коду с паролем

Простіше за все буде скористатися генератором QR-кодів, наприклад QiFi.


Вам потрібно буде заповнити поля імені мережі і пароля. У меню, що випадає, виберіть тип шифрування, що використовується, і поставте галочку навпроти пункту Hidden, якщо Ваша мережа є прихованою. Коли все буде готово, натисніть кнопку Generate!

Тепер Ви можете зберегти, експортувати і роздрукувати зображення коду. Багато користувачів роздруковують зображення і вішають у кімнаті, щоб гості могли самостійно підключатися до мережі. Якщо Ви підключені до своєї Wi-Fi-мережі і до неї раптом треба підключити когось, але Ви забули пароль, на смартфоні можна натиснути на назву мережі — і з'явиться QR код, який гість зможе відсканувати.

Щоб скористатися кодом, потрібно увімкнути камеру або спеціальний застосунок для розпізнавання, навести на зображення і натиснути кнопку «Підключитися».

Коментарі

0

Еще комментарии