0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Олена Бурнаєва про свій досвід та виклики роботи в «Макснет»

Головна /

Блог

/

Олена Бурнаєва про свій досвід та виклики роботи в «Макснет»

Олена Бурнаєва про свій досвід та виклики роботи в «Макснет»

10.12.2017

Макснет

22300

Заходячи в Інтернет, набираючи телефонний номер чи вмикаючи телевізор, щоденно тисячі абонентів бачать результат роботи нашої команди. З нагоди 15-річчя компанії «Макснет» ми вирішили розповідали про людей, які знаходяться по той бік мережевого кабеля та екранів телевізорів, про спеціалістів, які кожного дня намагаються вдосконалювати якість послуг, що надаються, і докладають максимум зусиль, щоб нашим абонентам було комфортно разом з «Макснет». За стільки років роботи у нас накопичилося багато цікавих історій, про які ми не можемо не розповісти.

Цією публікацією ми починаємо серію інтерв'ю «Макснет» в обличчях». Сьогодні ми поговоримо з керівницею відділу розвитку телебачення Оленою Бурнаєвою, яка присвятила компанії «Макснет» майже 10 років. За час її роботи компанія пережила багато дуже значущих та цікавих моментів. Що змінилося за ці роки, чого вдалося досягти нашій команді та які можливості відкриває «Макснет» для своїх співробітників. Про це і не тільки — в нашому інтерв'ю.

— Олена Петрівна, сьогодні Ви займаєте в компанії високу і дуже важливу посаду, яка потребує великої самовіддачі та передбачає величезну відповідальність. Напевно, багато співробітників підтримують думку, що зараз складно уявити «Макснет» без Вас — Ви завжди ділитеся своїм досвідом, даєте потрібні професійні поради і у Вас завжди є відповіді на всі питання. Це зараз… а як було раніше? Чи пам'ятаєте Ви, як починався Ваш шлях у «Макснет»?

— На ринку телекомунікацій я працюю вже досить давно. Починала свою роботу в такій компанії як «Прітекс» у той період, коли в Україні тільки впроваджували кабельне телебачення. Компанія, в якій я тоді працювала, займалася колективними антенами. Було цікаво спостерігати та брати участь у процесі становлення нових технологій у телебаченні. Довелося з нуля вивчати нові закони, ліцензування, їздити на засідання Національної ради, спілкуватися з телеканалами. Це була основа, яка дозволила мені набрати той досвід, який дозволяє зараз впевнено працювати на цьому ринку. В той час, як і зараз, не багато спеціалістів займалися ліцензуванням. Тому до мене зверталися за консультацією, в тому числі і керівники компанії «Макснет», яка вже почала роботу в цій галузі. Так ми, взагалі-то, і познайомилися.

— Мабуть, в той час багато хто з учасників ринку телекомунікацій хотіли би бачити Вас в числі своїх співробітників? Ви обрали саме «Макснет». Чому?

— Тому що на той момент вже був досвід консультативної роботи з керівництвом «Макснет. Ці люди мене привабили своїм прагненням до вдосконалення, своєю порядністю, своїм ставленням до роботи. Тому, коли було питання про вибір подальшого місця роботи, я прийняла запрошення саме «Макснет». Я вирішила, що в цій компанії я потрібніше, більше зможу дати і мені буде комфортніше працювати з тими людьми, яких я вже добре знаю.

— Як Ви прийшли в цю галузь? З чого починався Ваш професійний шлях?

— Я закінчила Інститут радіоелектроніки за спеціальністю «Інженер-системотехнік». Працювала на розрахункових центрах, на комп’ютерах, створювала програми. У «Прітекс» я прийшла як спеціаліст з баз даних — я створювала бази даних абонентів і працювала з ними. Паралельно з цим довелось оформлювати ліцензії, угоди з телеканалами. Я сама почала вивчати законодавство, розбиратися в угодах, там дуже багато тонкощів і буквально від одного слова може залежати результат укладеної угоди. Ось так і вийшло стати багатоверстатником (сміється).

— Як змінилося Ваше життя після приходу в «Макснет»?

— Змінилося. Якщо там, де я раніше працювала, ми вже пройшли процес впровадження, то тут довелося починати з самого початку. А коли починаєш впровадження нової послуги — це завжди великий обсяг роботи, це завжди відповідальність. А в той період у «Макснет» якраз впроваджували цифрове телебачення. Ми працювали, не дивлячись на годинники. Щось дізнавалися, з чимось боролися…. Цей складний, але цікавий процес впровадження довелося проходити в «Макснет» з самого початку.

— А яким був цей початок? Якою була компанія тоді?

— Всі були молоді (посміхається), амбітні, з ентузіазмом, і талановиті, якими залишились і зараз. Тоді ми намагалися досягти спільну мету — впровадити послугу, вийти на цей ринок.

— Що змінилося в «Макснет» за цей час?

— Зараз у компанії крім цілей розвитку технічних потужностей вже з'явились і більш творчі цілі. З досягненням певного рівня компанія розвиває не тільки послуги, але й своїх співробітників. Нині «Макснет» може дозволити собі вдосконалювати своїх співробітників, давати їм теоретичні знання, давати їм більше практичних навичок. Давати можливість проходити різні навчальні курси. Сьогодні це більш цікава і творча компанія.

— Ви маєте великий досвід, але, незважаючи на це, з приходом в іншу компанію часто доводиться змінюватися, підлаштовуватися під існуючі бізнес-процеси, вчити щось нове. Чому Ви навчилися в цій компанії?

— Тут довелося вчитися більше технічній частині з наших послуг. Це не було обов'язком, це відбувалося природним чином. Коли ти займаєшся чимось, ти хочеш це знати досконало. Тому доводилося всім разом освоювати багато всього нового. Ми разом з техніками і монтажниками тестували нове обладнання, вивчали принципи роботи. І зараз нові спеціалісти, які приходять у компанію, отримують частину необхідних знань вже від нас.

Крім цього, керівники компанії дуже мотивують своїм прикладом до постійного розвитку. Вони — дуже цікаві люди, які крім своєї професійної діяльності займаються ще й духовним розвитком, здоровим способом життя. Ці люди навчили мене любити і приймати все, що відбувається з тобою, бути вдячним цьому. Така спільність інтересів сприяє розвитку. І коли твої керівники дають тобі цю можливість і самі це роблять, це дуже цікаво.

— А чому Ви навчили інших?

— Складно назвати якихось конкретних людей, яких я чомусь навчила. Але я намагаюся ділитися своїм досвідом, підказати, не пройти повз. Якщо це стосується якоїсь частини моєї роботи, я підкажу і поділюся тими документами, які я розробила, із задоволенням візьму участь у навчальних заняттях.

— Розкажіть, у чому полягає робота керівника відділу розвитку телебачення.

— Одна з послуг, яку ми надаємо абонентам, — це цифрове та кабельне телебачення. Це один з наших напрямів, в якому «Макснет» намагається вигідно відрізнятися від інших провайдерів і операторів. У нас є прагнення зробити цікаву наповненість послуги ТБ, дати нашим абонентам можливість дивитись ексклюзивні канали.

Я, як спеціаліст за напрямом телебачення, орієнтуюся на запити наших абонентів. Ми постійно включаємо в тест нові канали, щоб наші абоненти могли дізнаватися про новинки. Наповненість послуги «Телебачення» — одна з конкурентних напрямних нашого підприємства.

Але ці канали у нас не з'являються просто так. Потрібні ліцензії, які видає Національна рада з телебачення і радіомовлення. Ліцензії постійно потребують оновлення і дуже грамотного підходу до них. Є закони, що регламентують всю діяльність. Це величезний пласт роботи. Потрібно досконало знати законодавство, а воно постійно змінюється. Потрібно їздити на засідання Нацради і доносити свою позицію. Треба постійно спілкуватися з керівництвом телеканалів для того, щоб вони нам могли надати той спектр послуг, який цікавить наших абонентів. Така різнобічна робота дозволяє «Макснет» мати найцікавіший перелік телеканалів серед операторів Харкова.

— Чи складно бути керівником такого серйозного та об'ємного напряму?

— Складно. Це, як я вже відзначила, вимагає постійного вивчення законодавства, постійних відряджень. Вимагає завжди добре виглядати, добре почуватися, вміти розмовляти, вміти переконувати, тому непросто… (посміхається).

— Чи вдалося Вам реалізувати в компанії всі свої професійні плани?

— Я гадаю, що я ще в процесі розвитку, зупинятися не варто. Але я, дійсно, дуже вдячна «Макснет» за те, що тут мене завжди підтримують у планах і розвитку. Є дуже багато компаній, які бояться показатися і піти на контакт, щоб розширити свої можливості. А тут керівництво розуміє, що потрібно постійно вчитися і спілкуватися. Ще дуже важливо, Якщо наше керівництво чомусь вчиться, ми вчимося всі. І це вкрай рідкісна якість керівників компанії. Я дуже багато знаю компаній, але, мабуть, можу перерахувати на пальцях однієї руки тих, які дають своїм співробітникам такий розвиток.

— Що можете назвати своїм найбільшим професійним досягненням за час роботи в «Макснет»?

— Виділити свої досягнення складно, тому що всі досягнення — це результат спільної роботи. Одне з таких досягнень — це впровадження цифрового телебачення. Багато складностей було, але ми не зупинилися на півдорозі, а довели це до кінця. І зараз у нас прекрасна конкурентна послуга.

Ще б я відзначила, що нині « Макснет» є брендом, який відомий і за межами Харкова. Ми стали членами Асоціації «Укртелемережа» та Асоціації правовласників контенту, ми не просто входимо до складу таких організацій, нас туди запрошують. Нас знають у Національній раді як компанію, яка намагається працювати тільки у правовому полі. Із задоволенням можемо відзначити, що телекомпанії також називають «Макснет» порядним партнером. Було приємно, коли керівництво ТРК «Україна» при переговорах відзначили, що «Макснет» — одна з небагатьох компаній, орієнтованих на конструктивну роботу.

Зовсім нещодавно Національна рада з телебачення і радіомовлення нагородила нашу компанію грамотою «За розвиток телебачення в Україні». До цього в Харкові не було жодної компанії, нагородженою такою грамотою. Це дійсно потрібно заслужити, тому хочу привітати «Макснет» з цим спільним досягненням. Це говорить тільки про те, що «Макснет» — дійсно дуже якісна компанія з великим майбутнім.

— Мабуть, коли працюєш в одному місці стільки років, воно перестає бути просто роботою... Що для Вас «Макснет»?

— Так, це правда. Коли ти проводиш багато років в одній компанії, це перестає бути просто роботою. Це стає, мабуть, банально, але другою домівкою. Дуже важливий тут колектив — ті люди, поруч з якими ти працюєш. Ти приходиш і знаєш, що тобі тут допоможуть, підтримують, що б у тебе не трапилося. Працювати в такій надійній команді дуже приємно і, дійсно, ти йдеш сюди з бажанням працювати, з бажанням зробити все на найвищому рівні. Колектив — це одна з головних складових цієї роботи.

— Як Ви можете описати людей, які працюють у «Макснет»?

— Співробітники «Макснет» — це, перш за все, дуже активні люди. Вони прагнуть дізнаватися щось нове, мають активну життєву позицію, займаються саморозвитком. Лінивих співробітників у нас нема, їм тут складно працювати.

— Компанія постійно зростає і розвивається, тому не дивно, що з часом виникає потреба і в розширенні штату. Чого б Ви побажали співробітникам компанії, які нещодавно приєдналися до нашої команди і тільки починають свій професійний шлях?

— Перша рекомендація — не боятися того, чим ти займаєшся. Нема нічого такого, чого б ви не могли освоїти, тому запитуйте. Активно ставте питання. Тут як раз те місце, де потрібно займатися саморозвитком. Тобто — тобі дали основи, але ти повинен самостійно вивчити матеріал, більше практикуватися. Робота повинна бути цікавою для тебе, «Макснет» — це не те місце, куди можна просто прийти, відсидіти і забути про це.

Я гадаю, що на будь-якій роботі ціниться активність і саморозвиток. А у нас як раз надається така можливість, тому що постійно проводиться навчання, навіть для тих співробітників, які тут працюють давно. Тебе не кидають. Якщо людина захоче розвиватися — можливостей тут достатньо. Тут є чому вчитися і тут є ті, хто вчить.

У нас є багато хлопців, які прийшли учнями, але вони активно включилися в роботу — і зараз це прекрасні техніки, технічні консультанти, грамотні оператори. У нас дуже багато спеціалістів, які дійсно захотіли навчитися, захотіли тут залишитися — і зробили це. Багато молодих хлопців змогли вирости в посаді і професійно реалізуватися в «Макснет».

— Чи є у Вас свій секрет успіху?

— Небайдуже ставлення до всього. До роботи, до людей навколо… Я завжди зверну увагу, якщо хтось сумний. Небайдужість до проблем. Я ніколи не скажу: «Я не буду цього робити, це не моя проблема». Я постараюся максимально допомогти, якщо я зможу. Ось ця небайдужість, я вважаю, взагалі є секретом успіху в житті.

— Розкажіть про свої захоплення, чим Ви полюбляєте займатися у вільний час?

— Я завжди займалася спортом, де б я не була. Вивчала різні напрямки, мені подобається пробувати нове і брати звідти для себе щось цікаве. Плюс до цього я захопилася психологією. Я пройшла цілу низку курсів з психології. Мені це допомагає вибудовувати взаємовідносини, знаходити аргументи в переговорах, вести ці переговори спокійно.

Ще у мене є дача, де я вирощую квіти, ось це я дуже люблю, мені подобається робити красиві композиції. І ще люблю збирати всілякі цікаві рецептики зі здорового способу життя і пригощати своїх гостей.

Коментарі

0

Еще комментарии