0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

7 переваг хмарного відеоспостереження

Головна /

Блог

/

7 переваг хмарного відеоспостереження

7 переваг хмарного відеоспостереження

31.05.2023

Відеоспостереження

17361

Впровадження нового напряму «Відеоспостереження» дозволило нам краще дізнатися про потреби абонентів і переконатися, наскільки добре мати власну хмару. Сьогодні ми покажемо на простих прикладах, чим відрізняється локальне відеоспостереження від хмарного.

Локальне відеоспостереження (ВС)

Локальне ВС передбачає зберігання записів з відеокамер на відеореєстраторі, встановленому у користувача. Це традиційний тип систем, який сьогодні встановлений у 90% користувачів ВС у Харкові. Інші 10% — це наші абоненти :)


Реєстратор виконує роль керуючого та комутуючого пристрою, а також є сховищем. Для останньої функції у нього встановлений жорсткий диск, ємність якого залежить від потрібної глибині архіву. Така система може працювати з цифровими, аналоговими та гібридними камерами.

Чому це не круто?

Відеоспостереження — це елемент системи безпеки, а жорсткий диск реєстратора — слабка ланка в цьому питанні. Не багато хто знає, але існує декілька типів жорстких дисків, які відрізняються відмовостійкістю та, відповідно, ціною. Багато дрібних компаній, які займаються встановленням відеореєстраторів, часто пропонують найдешевші диски, які з огляду на обмежений цикл записів призначені скоріше для використання в домашньому ПК, ніж в системі з постійним перезаписом даних. Вихід з ладу або втрата призведе до втрати відеоархіву. Частіше за все зловмисники просто виносять реєстратор разом з вкраденим, або, щоб не навантажуватися, пару разів б’ють реєстратором об стіну. Навіть якщо камери зняли його обличчя, витягнути інформацію з побитого жорсткого диска майже нереально.

Вихід є — встановлювати реєстратор у антивандальну шафу. Це захищений ящик, який буде неможливо розкрити без спеціальних інструментів. Однак, пара ударів кувалдою або болгарка все рівно зламають навіть такий ящик.

Хмарне відеоспостереження

По суті, термін «хмара» — це яскраве слово, за яким стоять центри обробки даних. З боку користувача це дійсно виглядає, нібито інформація зберігається «десь далеко», але до неї завжди є доступ.


Хмарні системи відеоспостереження передбачають встановлення тільки камер і комутуючого пристрою. Його роль може виконувати звичайний роутер. Система налаштовується так, щоб передавати потік відео на сервер і зберігати його там задану кількість часу. Користувач може переглядати відео з будь-якої точки світу, використовуючи телефон, комп’ютер або планшет. Архів завжди в безпеці, доступ — безперебійний і швидкий.

Справедливості заради, варто відзначити, що до реєстратора теж можна підключатися віддалено, однак це не робить його безпечним сховищем.

Однак, на відміну від реєстратора, який з огляду обмежень ПЗ і «заліза» дозволяє підключатися до нього тільки одному користувачу, хмарний сервер здатний без проблем одночасно обробляти десятки підключень як у режимі онлайн-стріму, так і в режимі перегляду архіву.

Програмне забезпечення, яке використовує для хмарного відеоспостереження компанія «Макснет», має великий набір можливостей. Користувач може знайти подію за певними параметрами, вивантажувати з хмари записи за певний час. Це зручно, якщо камера стоїть на парковці (у полі зору знаходяться десятки паркувальних місць) і Вам цікаво, хто підходив до Вашої машини вчора ввечері. Також є можливість налаштування оповіщення: при виявленні руху на екран мобільного пристрою надходить відповідне повідомлення.

Хмара «виграє» у реєстратора за 7 позиціями:

  1. Безпека даних.
  2. Багатофункціональність ПЗ.
  3. Менше витрат на встановлення та відсутність витрат на реєстратор і жорсткий диск.
  4. Менше елементів системи (менше ймовірність виходу з ладу).
  5. Можливість зберігання необмеженого обсягу інформації.
  6. Безкоштовне техобслуговування і гнучкі пакетні пропозиції для дому та бізнесу.
  7. Використання обладнання всесвітньо відомих виробників і оригінальних елементів монтажу.

Як вибирати?

У рекомендаціях ми базуємося, в першу чергу, на кількість камер.

Якщо йдеться про 1-4 камери, ми завжди рекомендуємо вибирати хмарне відеоспостереження. У цьому випадку знижуються витрати на встановлення системи і розширюються можливості. Заради 1-2 камер в принципі немає сенсу встановлювати реєстратор. Можна піти простим (але не оптимальним) шляхом і обмежитися micro-SD картою замість хмари. Тоді отримувати доступ до архіву можна тільки фізично. Не рекомендуємо Вам такий варіант :)

Коли планується встановлення 5 і більше камер, є сенс подумати про відеореєстратор в захищеній шафі. Все просто: кожна камера, підключена до хмарного відеоспостереження, передбачає абонентську плату. Для систем з великою кількістю камер більш вигідно з фінансового боку встановлювати реєстратор. Однак варто врахувати, що чим більше камер у системі, тим складніше і витратніше їх обслуговувати, тому краще довірити це професіоналам. При правильному виборі обладнання можна також налаштувати безперебійний доступ.

Наші спеціалісти у сфері відеоспостереження дотримуються думки, що не існує універсальних рішень і до кожного проєкту підходять індивідуально, а іноді й нестандартно. Тому системи ВС наших абонентів успішно справляються з поставленими завданнями.

Щоб отримати безкоштовну консультацію за системами ВС, звертайтеся за телефоном (057) 720-9-727.

Коментарі

0

Еще комментарии