0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Як налаштувати роутер Xiaomi

Головна /

Блог

/

Як налаштувати роутер Xiaomi

Як налаштувати роутер Xiaomi

03.08.2023

Iнтернет

22542

Xiaomi належать до лінійки популярних бюджетних роутерів з простим налаштуванням. Пристрої забезпечують стабільне підключення і високу швидкість обміну даними.


  • Reset - внутрішня кнопка, яка служить для скидання налаштувань роутера;
  • Wan port - порт для підключення кабеля від провайдера;
  • Lan port - порти для підключення домашніх пристроїв (комп’ютерів, ноутбуків, смарт боксов і т.д.);
  • Power - роз’єм живлення.

Підготовка до налаштування

  1. Для входу до веб-інтерфейсу роутера в браузері (Chrome, Mozilla, Opera і т.д.) в адресному рядку напишіть 192.168.31.1 або miwifi.com. В нових версіях також може бути адреса router.miwifi.com (її можна подивитися на тильному боці роутера).
  2. При першому вході в роутер з'явиться меню, де можна вибрати мову, країну і погодитися з умовами використання продукту. Погодьтесь і натисніть «Застосувати зараз».
  3. Далі можна вибрати тип підключення до мережі. Вибираємо «Автоматичне підключення IP DHCP».
  4. Натисніть «Далі».
  5. Коли зайшли в меню «Статус», можна перевірити стан Wi-Fi мережі, її назву і, якщо натиснути на чекбокс поруч з паролем, то можна перевірити поточний.

Також важливо знати MAC-адресу пристрою (її можна знайти у самому низу).

Налаштування мережі Wi-Fi

  1. Натисніть «Налаштування» – «Налаштування Wi-Fi». В даному меню можна вибрати функцію «Мережа Wi-Fi, що працює у двох діапазонах» – мережі 2.4 і 5 ГГц будуть називатися однаково, і залежно від умов Ваш пристрій буде самостійно перемикатися на більш вільний канал і частоту з більш високими показниками швидкості.
  2. У наступних пунктах можна задати назву Wi-Fi мережі, тип шифрування бажано вибрати «Змішано (WPA/особистий WPA2)», пароль, канал передачі сигналу і рівень сигналу.

Налаштування типу підключення і MAC-адреси

  1. В даному меню можна налаштувати тип підключення «Налаштування» – «Налаштування Інтернету» і задати MAC-адресу, яка за Вами зареєстрована. Після введення потрібної MAC-адреси натисніть «Клон». При натисканні на «Відновити» MAC-адреса відновиться до заводської. Вона повинна співпадати з даними, які вказані з тильного боку роутера.
  2. Після того, як уточнили в технічній підтримці або в особистому кабінеті MAC-адресу, введіть ці 12 символів у меню «Клонована адреса MAC» в такому форматі ХХ:ХХ:ХХ:ХХ:ХХ:ХХ.

Резервне копіювання даних

В даному меню «Налаштування» – «Статус» можна зробити резервну копію налаштувань, які внесли на роутері.


Натисніть «Нова резервна копія» і вкажіть шлях на ПК, де буде зберігатися файл. У разі несправностей з роутером натисніть «Відновити», вкажіть шлях файла і дочекайтеся, поки коректні налаштування застосуються. Після цього роутер повинен працювати як раніше.

Коментарі

1

Олександр

03.08.2023

Мене цікавить чи планується апгрейд мережі за адресою Харків, Ак. Павлова, 160В?, щоб можна було клієнтам підключитися до оптоволокна. Тоді у випадку, якщо у мікрорайоні зникне електрика, можна було б користуватися Інтернетом.

Макснет

18.08.2023

Для більш детальної інформації та перевірки можливості підключення за Вашою адресою напишіть, будь ласка, нам в онлайн чат.

Еще комментарии