0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Як налаштувати роутер TOTOLINK N350RT

Головна /

Блог

/

Як налаштувати роутер TOTOLINK N350RT

Як налаштувати роутер TOTOLINK N350RT

22.09.2023

Iнтернет

16033

N350RT Totolink – це бездротовий маршрутизатор, який підходить для створення Wi-Fi мережі у багатокімнатних квартирах, приватних будинках та офісах.

Підготовка до налаштування

1. Підключіть мережевий кабель від провайдера у порт WAN.


2. Якщо налаштування роутера планується через Wi-Fi мережу – увімкніть Wi-Fi в налаштуваннях Вашого ноутбука, планшета або телефона. Зі списків доступних Wi-Fi мереж виберіть TOTOLINK_N350RT (мережа буде однією з перших у списку та незапаролена).

3. Якщо налаштування роутера відбувається не через W-Fi мережу – з’єднайте патчкорд-кабелем (він є у комплекті з роутером, або можна використовувати будь-який інший кабель крученої пари) мережеву карту комп’ютера та будь-який із LAN-портів роутера. Переконайтеся, що в налаштуваннях мережевої карти вказано автоматичне отримання IP. Для цього оберіть «Пуск» – «Параметри» – «Мережа та Інтернет» – «Ethernet» – «Властивості».


4. Відкрийте на Вашому пристрої браузер та введіть в адресний рядок без лапок IP-адресу «192.168.0.1» (будьте уважні, браузер може самостійно підставляти замість цифри 1 латинські l. Не звертайте на це увагу та введіть адресу вручну). В діалоговому вікні введіть логін та пароль адміністратора без лапок (логін: «admin», пароль: «admin»), та капчу з малюнку нижче у коді підтвердження.

5. Якщо роутер вже використовувався, він міг бути попередньо налаштований та Wi-Fi мережа може мати іншу назву, бути запаролена, або ж за адресою 192.168.0.1 не вдається потрапити до веб-інтерфейсу роутера, або ж не підходить пароль адміністратора. В такому випадку найпростішим рішенням буде скидання налаштувань роутера до заводських. Для цього потрібно затиснути на 10-15 секунд кнопку WPS/RESET на фронтальній стороні роутера, після чого почекати хвилину, поки роутер перезавантажиться.


Налаштування доступу до мережі «Інтернет»

6. У швидких налаштуваннях можна вибрати часовий пояс, тип отримання IP-адреси (потрібен DHCP) та можна вказати MAC-адресу, яка за Вами зареєстрована.


Натисніть «Основні» → «Інтернет». У полі «МАС-адреса» введіть МАС-адресу, що закріплена за Вашим підключенням, без роздільних знаків (МАС-адресу можна дізнатись в особистому кабінеті в розділі «Послуги -> Інтернет»), та натисніть знизу «Застосувати». Тип підключення залиште «Динамічний IP». Після зберігання налаштувань доступ до Інтернету вже буде присутній.


Налаштування бездротової мережі Wi-Fi

7. Для налаштування Wi-Fi мережі перейдіть в розділ «Розширені» → «Бездротова мережа» → «Основні».


  1. Вкажіть назву мережі в поле «Ім’я мережі» (SSID) та пароль доступу Wi-Fi.
  2. Шифрування Увімк./Вимк. має буде у ввімкненому положенні.
  3. Натисніть «Застосувати». Якщо Ви налаштовували роутер, під’єднавшися до нього через Wi-Fi, після збереження налаштувань Вам потрібно буде під’єднатися до нього заново, вже використовуючи новий пароль.

8. Бажано змінити також пароль адміністратора (це той самий «admin», який ми вводили для входу у веб-інтерфейс). Для цього потрібно перейти у розділ «Розширені» → «Інструменти» та натиснути на «Новий пароль».


Важливо! Не плутайте пароль для доступу до Wi-Fi мережі – це пароль, який будуть вводити користувачі при під’єднанні до Wi-Fi, та цей пароль адміністратора – він потрібен для налаштування роутера і знати його повинні лише Ви.

Налаштування системної дати

9. Для налаштування системної дати перейдіть у «Розширені» -> «Інструменти» → «Дата і час» та вкажіть часовий пояс та один або два сервера (Ви можете використовувати сервер від Microsoft або Maxnet чи інші), наприклад, як на скриншоті нижче. Натисніть «Застосувати».


Налаштування QoS контролю швидкості за вказаними IP-адресами підмережі.

10. Для встановлення обмеження швидкості на обраному пристрої перейдіть у «Розширені» -> «QoS». Натисніть «Додати» (+) і вкажіть необхідні дані: IP-адресу пристрою та бажану швидкість (Download/Upload). Натисніть «Застосувати».


Вашій увазі були представлені етапи базових налаштувань роутера Totolink N350RT. При необхідності Ви можете ознайомитися з додатковими можливостями і параметрами налаштувань у розділі «Розширені».

Коментарі

0

Еще комментарии