0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Як дізнатися, який інтернет-провайдер обслуговує вашу квартиру?

Головна /

Блог

/

Як дізнатися, який інтернет-провайдер обслуговує вашу квартиру?

Як дізнатися, який інтернет-провайдер обслуговує вашу квартиру?

02.03.2024

Iнтернет

2309

Про те, що багатоквартирні будинки можуть обслуговувати кілька провайдерів, ви напевно знаєте. А от до якого провайдера підключена саме ваша квартира буває відомо не завжди. Якщо ви шукаєте відповідь на це питання, ми вам допоможемо.

Ситуації, в яких буває потрібно дізнатися свого провайдера

Отже, інформація про вашого інтернет-провайдера може знадобитися в наступних випадках:

  • При переїзді до нового помешкання.

    Якщо ви купили або орендували нове житло, при переїзді може постати питання, який провайдер його обслуговує. Це необхідно, щоб ви вирішили, чи продовжувати користуватися послугами поточного телеком-оператора, чи стати абонентом іншого.

  • З метою порівняння тарифних планів.

    Якщо ви довго не користувалися Інтернетом, а потім вирішили порівняти тарифні плани різних провайдерів, щоб вибрати серед них кращий для себе варіант, вам знадобиться інформація про нинішнього постачальника інтернет-послуг.

  • В разі зміни постачальника послуг.

    Якщо ви з якихось причин вирішите змінити свого поточного інтернет-провайдера, без інформації про нього ви не зможете розірвати чинний договір та належним чином підключити послуги нового.

  • Для виконання технічних налаштувань роутера.

    В процесі налаштування роутера або інших пристроїв для підключення до Інтернету можуть знадобитися такі дані про вашого провайдера, як тип з’єднання, ім’я хоста та інші.

  • З метою оновлення договору або зміни тарифного плану.

    Щоб внести зміни в договір про послуги або змінити тарифний план, у вас може виникнути необхідність звернутися до провайдера для уточнення інформації.

  • В разі виникнення проблем з інтернет-з'єднанням.

    Якщо вам потрібно буде вирішити технічні проблеми, наявність даних про вашого провайдера дозволить швидко звернутися до нього та отримати необхідну допомогу.

Далі ділимося з вами конкретними способами для визначення постачальника інтернет-послуг до вашої квартири.

Як визначити свого провайдера без Інтернету?

Почнемо зі способів, доступних без інтернет-з'єднання. Отже, щоб дізнатися найменування свого провайдера, ви можете:

  1. Запитати власника чи попередніх орендарів квартири.

    Якщо ви купили квартиру на вторинному ринку і до неї вже підключений Інтернет, вам потрібно дізнатися особовий рахунок, щоб переоформити його на себе. Уточнити ці дані можна у попереднього власника квартири.

    Якщо ж ви орендуєте квартиру, то вам пощастить, якщо попередні квартиранти проінформують власника помешкання щодо підключеного Інтернету, і ви зможете уточнити у нього номер особового рахунку та ПІБ особи, на яку було оформлено підключення. Але нерідко квартиранти самостійно підключають Інтернет, і після звільнення ними квартири власник навіть не знає, послугами якого провайдера вони користувалися. У таких випадках, скоріш за все, доведеться оформляти заявку на нове підключення.

  2. Оглянути роутер.

    На задньому боці корпусу цього пристрою часто вказаний логотип провайдера. Тож якщо у вас є змога перевернути роутер, там разом із заводською інформацією ви можете побачити назву вашого постачальника інтернет-послуг.

  3. Подивитися на розподільний щиток.

    Якщо у вас кабельний Інтернет, то з вашої квартири тягнеться кабель до розподільного щитка, встановленого у під'їзді (як правило, він закріплений на стіні). Такий щиток має вигляд невеликої коробочки з дротами, які до неї входять. Зазвичай розподільний щиток маркується наліпкою провайдера з логотипом та контактними даними.

  4. Перевірити фінансові документи.

    Якщо у вас є доступ до чинного договору про надання послуг провайдером та/або квитанції про їх оплату, з цих документів можна дізнатися назву компанії та контактні дані. Але часом відшукати сам договір та квитанції буває складно, адже вони можуть загубитися або бути вивезеними попередніми господарями чи квартирантами.

  5. Звернути увагу на оголошення в під'їзді.

    Часто інформацію про можливість користування послугами того чи іншого провайдера мешканці будинку дізнаються з оголошень або рекламних буклетів, залишених у під'їзді.

  6. Запитати сусідів.

    Як показує практика, сусідів по багатоквартирному будинку нерідко обслуговує один провайдер. Тож якщо вам нічого невідомо про свого, можна поцікавитися у сусідів, яка компанія надає їм інтернет-послуги.

Як визначити свого провайдера іншими способами?

А тепер розповідаємо про digital-способи відшукати інформацію про свого інтернет-провайдера.

  1. За IP-адресою.

    Існують спеціальні сайти, які розпізнають вашу унікальну IP-адресу та надають інформацію про вашого провайдера. Серед таких онлайн-сервісів 2IP.ua.

  2. За допомогою інтернет-сервісів для перевірки швидкості з'єднання.

    Щоб дізнатися назву компанії-провайдера, достатньо відкрити один з таких веб-сервісів (наприклад, Speedtest by Ookla) і запустити тестування. Через кілька секунд система видасть статистичну інформацію про швидкість передачі даних, а також інформацію про вашого постачальника інтернет-послуг.

  3. За допомогою пошукових систем.

    Ви можете скористатися зручною для вас пошуковою системою. Просто введіть в неї назву свого міста та вулиці разом зі словом “інтернет-провайдер” — і в результаті ви отримаєте перелік компаній, які обслуговують ваш район. Після чого зателефонуйте на гарячу лінію кожного провайдера та уточніть, чи підключена ваша квартира до їхньої інтернет-лінії або чи можливе підключення за вашою адресою.

Майте на увазі, що не всім районам доступний великий вибір провайдерів. Тож не виключено, що для замовлення послуг за вашою адресою може бути доступна тільки одна компанія.

Висновки

Знання про те, інтернет-послугами якого постачальника ви користуєтеся, дозволить вам швидше вирішувати всілякі технічні питання та приймати зважені рішення щодо вибору оператора зв’язку. Тож для уточнення інформації про вашого провайдера вищеперелічені способи стануть вам у нагоді.

А можливо, ви знаєте інші перевірені методи? Якщо так, поділіться ними у коментарях.

Коментарі

0

Еще комментарии