0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Виділені канали Інтернет як гарантія безперебійного доступу до мережі

Головна /

Блог

/

Виділені канали Інтернет як гарантія безперебійного доступу до мережі

Виділені канали Інтернет як гарантія безперебійного доступу до мережі

12.08.2024

Iнтернет

518

Мабуть, ви чули такий вираз, як “виділена лінія Інтернету”. А от що це таке, чим відрізняється від широкосмугового інтернет-зв'язку та як може допомогти вашому бізнесу? Далі ми допоможемо вам знайти відповіді на ці питання.

Виділена інтернет-лінія: що це таке і для чого потрібна

Виділений канал — це канал, який гарантує певну визначену пропускну здатність Інтернету, а також перелік SLA (Service Level Agreement, або рівень обслуговування), що містить певні нестандартні положення щодо якості послуг та параметрів обслуговування залежно від очікувань користувача та можливостей оператора. Наприклад, якщо у контракті зазначена швидкість 1 Гбіт/с, то з'єднання з гарантованою пропускною здатністю — це сервісна система, яка гарантує швидкість 1 Гбіт/с як у висхідному, так і в низхідному потоці. Цим виділений канал Інтернету відрізняється від широкосмугового (багатоканального) зв'язку, який в кращому випадку здатен забезпечити швидкість Інтернету до 1 Гбіт/с.

Якщо виявляються відхилення показників якості, оператор бере на себе зобов’язання у найкоротші терміни, що є меншими за ті, які встановлені законодавством України (до 1 доби від дати виявлення таких відхилень), провести всі дії щодо обстеження власної зони відповідальності та усунути всі виявлені несправності, або повідомити користувача про можливі причини відхилень, якщо вони знаходяться в зоні його відповідальності.

Лінія з гарантованою пропускною здатністю використовується для важливих продуктів і мереж, яким потрібно підтримувати стабільний зв'язок і швидкість у будь-який час. Ця система набула широкого поширення в Європі та США, а наразі набуває розвитку і в Україні. SLA є необхідною вимогою з боку IT-компаній, банківських установ, деяких органів державної та судової влади.

Способи підключення виділеної лінії Інтернет


Залежно від способу підключення виділена лінія може бути дротовою, бездротовою, оптоволоконною, радіоканалом тощо. Відмінною рисою дротового способу підключення є дротова лінія у вигляді спеціально прокладеного до будинку чи офісу кабелю, а також телефонних дротів або раніше проведених ліній для кабельного ТБ. Але частіше за все сьогодні Інтернет роздається по оптоволоконних кабелях, які забезпечують безлімітний доступ до мережі Інтернет.

Спосіб підключення до Інтернету за гарантованим каналом вибирають з урахуванням конкретних умов: вашого місцезнаходження та потреб, а також завдань, які ви плануєте вирішувати за допомогою цієї послуги.

Завдяки високій швидкості та надійності виділені канали забезпечують особливі переваги для корпоративного сектора.

Які переваги ви отримуєте з гарантованим каналом зв’язку

Замовивши послугу ”Інтернет за гарантованим каналом” в “Макснет”, ви отримаєте:

  • Надійний захист ваших персональних даних.
  • Гарантований час роботи послуги з використанням технології PON в разі відсутності електроживлення (за умови живлення обладнання з боку абонента).
  • Пріоритетне обслуговування менеджерами з адміністративних та технічних питань.
  • Виправлення аварійної недоступності послуги у найкоротший або навіть гарантований термін.
  • Завчасне попередження про заплановану перерву в наданні послуг у зв'язку з обслуговуванням мережі (можливо навіть не у бізнес час, а до 08:00 або після 18:00 (наскільки це можливо у реаліях сьогодення).
  • Мінімальний процент відхилень швидкості та затримок.
  • Гнучкість варіантів оплати послуг та можливість відтермінування або зміни схеми оплати та списання коштів.
  • Можливість отримання додаткових послуг (TV, телефонія, відеоспостереження).

Щоб підключити Інтернет по виділеній лінії від “Макснет” за вашою адресою, зв'яжіться з нами за номером телефону 0800-31-0700 або залиште заявку на сайті.

Коментарі

1

Адольф

16.08.2024

Стаття супер!

Еще комментарии