0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Топ універсальних блокувальників реклами

Головна /

Блог

/

Топ універсальних блокувальників реклами

Топ універсальних блокувальників реклами

20.03.2023

Софт

17496

Реклама переслідує нас усюди. В реальному житті ми не можемо зробити тихіше оголошення про знижки, «вимкнути» банери, що світяться, і перестати помічати руки з листівками. А ось з рекламою в Інтернеті боротися простіше. Сьогодні ми розкажемо, як краще це робити.

Сучасна реклама дійшла до того, що викликає у більшості користувачів не просто легке невдоволення витраченим часом перед переглядом відео або складністю сприйняття інформації на сайті. Вона стала настільки настирливою і нетактовною, що стає причиною роздратування і гніву.

Саме тому сьогодні на піку популярності знаходяться розширення для браузерів, які дозволяють позбавитися від реклами. Перелік, який наведений нижче, складається з універсальних утиліт, написаних під різні популярні браузери, Android та iOS.

Adblock Plus (ABP)


Цю утиліту на комп’ютерах і смартфонах використовує більшість користувачів. Крім підтримки різних платформ творці заклали у софт можливість самостійно створювати і налаштовувати фільтри блокування. Користувачі можуть використовувати різні сценарії для відвідуваних сайтів.

Відчутний мінус — високе завантаження процесора, особливо за великої кількості відкритих вкладок.


Інше розширення Adblock не є спорідненим вищеописаному, однак має схожий інтерфейс і аналогічні можливості.

uBlock Origin


Для тих, хто хоче отримати захист на високому рівні, не витрачаючи велику кількість ресурсів ОС, підійде uBlock. Програма має аналогічний Adblock набір можливостей і характеризується зниженою ресурсомісткістю. Також розробники передбачили спеціальний фільтр Anti-Adblock Killer. Він дозволяє обходити заборони сайтів, які обмежують доступ до контенту при увімкненому блокаторі реклами.

Adstop


Якщо хочеться витрачати ще менше ресурсів — це Ваш вибір. Adstop розроблений спеціально для пристроїв з невисокою потужністю. Порівняно з Adblock витрачає в 3 рази менше оперативної пам’яті комп’ютера. Можливості обмежені, але достатні для невибагливих юзерів.

Ghostery


Підходить як для блокування реклами, так і для пошуку та усунення шкідливих програм. Основна ціль — забезпечення приватності, тому дану утиліту можна розглядати як альтернативу заклеюванню веб-камери.

При встановленні користувачу пропонуються варіанти стандартних фільтрів. Для захисту від програм-шпіонів у застосунок вбудована бібліотека, яка постійно оновлюється. Також реалізована можливість запобігання старту непідтвердженого кліком користувача завантаження.

Adguard


Існує платна і безкоштовна версії програми. Безкоштовна цілком підходить для задоволення потреб пересічного користувача. Крім стандартних можливостей блокування банерів, спливаючих вікон, відео та аудіореклами, може розпізнавати та обмежувати дії фішингових ресурсів і сайтів зі шкідливим ПЗ.

Відмінності «хорошої» і «поганої» реклами

Вище ми говорили про фільтри та сценарії блокування. Вони дозволяють відділити «не добропорядну» рекламу від «добропорядної».

До першого типу належать спливаючі вікна, які відкриваються на весь екран і заважають читанню, а також програми-жучки, які відстежують Ваші переміщення сайтами і пошукові запити. Тут же посилання, які ведуть на шкідливе ПЗ.

Другий тип — невинна реклама, без показу якої більшість сайтів буде працювати собі у збиток. Такі оголошення не заважають перегляду сторінок і не несуть шкоди, зате саме завдяки їм Ваші улюблені ресурси продовжують функціонувати.


Вибираючи категорії для білого списку, Ви можете підтримати відвідувані сайти переглядами реклами, або вибрати варіант, де буде заблоковано все стороннє. Будьте акуратні: спливаючими вікнами супроводжується більшість операцій оплати в інтернет-магазинах, тому якщо у Вас не виходить провести платіж, можливо, винуватий блокувальник.

Комбінація ліцензійної версії антивірусної програми, блокувальника реклами і здорового глузду допоможуть Вам убезпечити комп’ютер і смартфон від втрати даних. Не нехтуйте елементарними заходами безпеки, щоб уберегти гроші, нерви і особисту інформацію.

Коментарі

0

Еще комментарии