0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Що робити, якщо ви забули пароль від Wi-Fi у Windows, macOS, Ubuntu, Linux Mint?

Головна /

Блог

/

Що робити, якщо ви забули пароль від Wi-Fi у Windows, macOS, Ubuntu, Linux Mint?

Що робити, якщо ви забули пароль від Wi-Fi у Windows, macOS, Ubuntu, Linux Mint?

26.09.2024

Iнтернет

283

Раніше ми розповідали, як дізнатися пароль від Wi-Fi на Android та iPhone, якщо ви не пам'ятаєте його. Але подібна проблема нерідко виникає і з користувачами ПК зі встановленими на них ОС Windows, macOS, Ubuntu або Linux Mint. В таких випадках у відновленні пароля допоможуть описані далі способи.

Як визначити пароль Wi-Fi, збережений у Windows

Якщо ви забули пароль, збережений на комп’ютері з ОС Windows 10 (8, 8.1), дізнатися його можна наступним чином:

  1. Натисніть правою кнопкою миші на значок Wi-Fi у правому нижньому куті екрану.
  2. Виберіть пункт “Центр мережних підключень і спільного доступу”.
  3. Натисніть на “Бездротова мережа (ім'я Wi-Fi мережі)”.
  4. Натисніть на кнопку “Властивості безпровідної мережі”.
  5. Перейдіть до вкладки “Безпека”. Поставте галочку біля пункту “Показати символи” — і у полі “Ключ безпеки” ви побачите пароль до підключеної Wi-Fi мережі.

Як дізнатися пароль від Wi-Fi, збережений на macOS

Подивитись пароль Wi-Fi мережі на вашому комп'ютері або ноутбуці з macOS можна, тільки якщо він автоматично підключається до вашої мережі і на ньому збережений пароль від неї. Якщо ви не можете підключити пристрій до своєї мережі через те, що не пам’ятаєте пароль, скористайтеся іншим способом відновлення пароля в розділі “Відновлення пароля до Wi-Fi”.

  1. Зайдіть через меню в “Системні параметри”.
  2. На панелі ліворуч виберіть “Мережа”. На панелі праворуч знайдіть “Wi-Fi” і розгорніть список з усіма доступними мережами.
  3. Після того, як знайшли потрібну мережу, натисніть на кнопку інформації (з трьома крапками) поруч з нею.
  4. У вікні контекстного меню, що відкрилося, скопіюйте дані через опцію “Скопіювати пароль”.
  5. Якщо у списку не знайдете назви шуканої мережі, виберіть внизу “Експертні…”.
  6. Зі знайденою потрібною вам мережею повторіть дії, описані в пунктах 3-4.
  7. Щоб побачити пароль, вставте його в месенджері або на іншому пристрої Apple за допомогою універсального буфера обміну.

Як подивитись пароль Wi-Fi, збережений в Ubuntu

Щоб відшукати збережний в ОС Ubuntu пароль від бездротової мережі:

  1. На панелі завдань у правому верхньому куті екрану натисніть лівою кнопкою миші на значок Wi-Fi.
  2. У меню, що відкриється, натисніть “Change connection/Змінити з'єднання”. Далі у вікні, що відкриється, в розділі “Wi-Fi” виберіть необхідну мережу і натисніть кнопку “Change/Змінити”.
  3. У новому вікні виберіть закладку “Security/Захист”. Встановіть галочку біля пункту “Show password/Показувати пароль”. Пароль від обраної вами мережі знаходиться в полі “Password/Пароль”.

Як дізнатися пароль від Wi-Fi, збережений в Linux Mint

Якщо на вашому комп'ютері встановлена ОС Linux Mint, для пошуку збереженого в ній пароля від бездротової мережі виконайте наступні дії:

  1. На панелі завдань у правому нижньому куті екрану натисніть лівою кнопкою миші на значок Wi-Fi. У меню, що відкриється, натисніть на пункт “Network Connections/Мережеві підключення”.
  2. У вікні, що відкриється, виберіть вашу мережу та натисніть кнопку “Edit/Редагувати”.
  3. У новому вікні виберіть закладку “Security/Безпека”. На закладці “Security/Безпека” виберіть пункт “Show password/Показати пароль”. Після цього в полі “Password/Пароль” ви побачите пароль, який шукали.

Як визначити пароль Wi-Fi через інтерфейс роутера

Якщо є пристрій, підключений до Wi-Fi мережі, від якої ви забули пароль, то останній можна дізнатися за допомогою інтерфейсу роутера. Як це зробити, розглянемо на прикладі моделі TP-Link:

  1. Зайдіть в налаштування роутера (необхідні для входу дані можна знайти на зворотному боці пристрою).
  2. Відкрийте браузер і в адресному рядку введіть http://tplinklogin.net (або 192.168.0.1). У поля “Ім’я користувача/Username” та “Пароль/Password” введіть відповідні дані. Стандартно вони такі:
    • ім’я користувача: admin.
    • пароль: admin.

  3. На сторінці налаштувань, що відкрилася, в лівій колонці виберіть “Бездротова мережа/Wireless” — “Налаштування бездротової мережі/Wireless Settings”. У полі “Пароль/Password” відображається пароль від вашої мережі. В разі зміни паролю потрібно буде перепідключити всі пристрої, які підключаються до роутера по Wi-Fi, з використанням нового пароля.

Отже, якщо ви не можете згадати пароль від Wi-Fi мережі, не впадайте у відчай — способи відновлення доступу існують. Перевірте збережені на вашому пристрої паролі або зверніться до налаштувань роутера. А якщо жоден з описаних вище методів не допоміг, пам'ятайте, що більшість сучасних маршрутизаторів дозволяють скинути пароль до заводських налаштувань.

Коментарі

0

Еще комментарии