0800-31-0700 для нових абонентів
0800-31-0800 технічна підтримка

Грай в українське: найпопулярніші відеоігри всіх часів від українських розробників

Головна /

Блог

/

Грай в українське: найпопулярніші відеоігри всіх часів від українських розробників

Грай в українське: найпопулярніші відеоігри всіх часів від українських розробників

23.10.2024

Iнтернет

62

Українська ігрова індустрія продовжує розвиватися, створюючи все більше цікавих і високоякісних проєктів, в тому числі для світової аудиторії. Різноманітність жанрів і стилів, представлених нашими розробниками, нічим не поступається великим глобальним студіям. Тому ми вирішили познайомити вас з найкращими відеоіграми українського виробництва, доступними як на ПК, так і на мобільних платформах.

1. S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl.

Розробник: GSC Game World.
Жанр: шутер.
Рік випуску: 2007.

Це перша і найвідоміша гра в серії постапокаліптичних рольових ігор з відкритим світом. Вона вийшла в березні 2007 року, і вже в серпні 2007 року з’явилася на Steam. 

Гравці постають в ролі Сталкера, який намагається вижити в Зоні (вигаданій версії Чорнобильської зони відчуження), борючись з надприродними явищами, які виникли через радіаційні випромінювання. Унікальну атмосферу, деталізований світ і глибоку історію S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl доповнюють такі важливі елементи гри, як система виживання і баланс між дослідженням і боротьбою. 

До речі, на листопад 2024 року заплановано реліз продовження культової гри під назвою S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl.

2. Metro Exodus.

Розробник: 4A Games.
Жанр: шутер.
Рік випуску: 2010.

Ця гра є третьою в серії Metro (перша гра Metro 2033 була випущена в 2010 році, а друга Metro: Last Light — в 2019 році). Постапокаліптичний шутер від першої особи переносить гравця в похмурий та суворий світ, знищений ядерною війною. Стикаючись з небезпекою та пригодами, йому доводиться вирішувати завдання та взаємодіяти з персонажами на шляху. 

Metro Exodus нагадує собою суміш Fallout і Stalker. Гра поєднує в собі красиві пейзажі, напружену атмосферу та розгорнутий сюжет, даруючи неперевершені враження від ігрового процесу.

3. The Talos Principle.

Розробник: Croteam.
Жанр: інтелектуальна головоломка.
Рік випуску: 2014.

The Talos Principle — це інтелектуальна головоломка від компанії Croteam, частина якої базується в Україні. Гра від першої особи використовує різні механіки головоломок, відкриваючи очам гравців великий і розкішний світ для дослідження, де кожен вчинок має свої наслідки та впливає на подальший розвиток подій.

У віртуальному світі гравцям потрібно вирішувати складні завдання, розкривати таємниці та розгадувати загадки, що вимагають глибокого та логічного мислення стосовно багатьох філософських тем і моральних дилем. The Talos Principle — це справжній виклик для розуму, що залишає в роздумах ще довгий час після завершення гри.

4. Warface: Clutch.

Розробник: Crytek.
Жанр: шутер.
Рік випуску: 2013.

Warface: Clutch — це безкоштовна багатокористувацька відеогра в жанрі онлайнового шутера, розроблена українською філією компанії Crytek. Гравцям надається можливість приєднатися до команди та брати участь у різноманітних бойових операціях по всьому світу. 

Ця “стрілялка” здобула популярність завдяки своєму динамічному геймплею і широкому асортименту зброї та спорядження. Різноманітність режимів, в числі яких загальні бої, спеціальні операції, змагання на виживання, дозволяє гравцям вибрати найбільш відповідний їхнім уподобанням та стилю. До того ж Warface: Clutch постійно оновлюється та розширюється, додаючи нові ігрові режими, зброю та картки для ще більш захоплюючого ігрового досвіду.

5. Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter.

Розробник: Frogwares.
Жанр: квест.
Рік випуску: 2016.

Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter — це найпопулярніша гра в серії ігор про Шерлока Голмса, які розроблені київською студією Frogwares та виходять з 2002 року. На сьогодні серія налічує вже дев’ять проєктів і один ремейк. Якщо перші ігри цієї серії представляють собою традиційні ігри типу "вкажи та натисни", то пізніші версії “Sherlock Holmes” вже більше орієнтовані на екшн. 

Цікаво, що сюжет цієї версії гри ніяк не пов’язаний з попередньою. Історія Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter стартує в зовсім іншому проміжку часу, а головний герой разом зі своїм незамінним напарником встигли помолодшати років на п'ятнадцять-двадцять. Більшу частину часу гравцям доводиться шукати різноманітні докази з подальшим їх довгим вивченням і спробами зв'язати з іншими зачіпками по справі, паралельно досліджуючи Лондон. 

6. Cossacks 3.

 

Розробник: GSC Game World.
Жанр: стратегія в реальному часі.
Рік випуску: 2016.

Cossacks 3 є перезапуском оригінальної гри Cossacks: European Wars, випущеної в 2001 році. Гра створена в жанрі стратегії в реальному часі українським розробником GSC Game World. 

Від попередніх частин серії третя основна гра відрізняється епічними битвами, що дозволяють розмістити на карті до 10 тисяч юнітів. Вона включає велику базу різноманітних будівель, розширену систему економіки та розгорнуті битви. Cossacks 3 — це відмінний вибір для любителів стратегічних ігор і поціновувачів історичної точності та реалізму. 

7. Cooking Simulator.

Розробник: Big Cheese Studio.
Жанр: симулятор кулінарії.
Рік випуску: 2019.

Cooking Simulator представляє собою реалістичний симулятор кулінарії, частково розроблений українською компанією Big Cheese Studio. Завданням гравців є приготування різноманітних страв з використанням реалістичних рецептів та інгредієнтів. Весела та інтерактивна гра дає можливість відчути себе справжнім шеф-кухарем. Cooking Simulator ідеально підійде для любителів кулінарії та гурманів, які прагнуть відчути захоплення від приготування страв.

На чому українці грають у відеоігри

Як показує статистика, залежно від доступності та своїх уподобань сучасні геймери обирають різні пристрої. Серед найбільш популярних:

  1. Персональні комп'ютери (ПК) та ноутбуки. Приблизно 30% українських гравців віддають перевагу ПК або ноутбукам завдяки можливості налаштування, потужності і широкому вибору ігор, особливо в жанрах шутерів, стратегій і RPG. Цей формат популярний серед любителів стратегій, шутерів та MMORPG.
  2. Консолі. Консолі, такі як PlayStation (PS4, PS5) та Xbox Series X/S, залишаються популярними для геймерів, які шукають зручність та якість графіки в іграх. Консолям віддають перевагу теж близько 30% гравців.
  3. Мобільні пристрої. Завдяки своїй універсальності та широкому вибору контенту вони користуються популярністю в 40% користувачів завдяки доступності мобільних ігор для Android та iOS, таких як Genshin Impact, PUBG Mobile та інших, та зручності для гри в будь-який час і в будь-якому місці.

Вибирайте зручний для вас пристрій та цікаві ігри з числа описаних тут — і нехай ваше дозвілля проходить захопливо!

Коментарі

0

Еще комментарии